Lavarunouden SM-karsinta huhtikuun runoklubilla

//Lavarunouden SM-karsinta huhtikuun runoklubilla

Lavarunouden SM-karsinta huhtikuun runoklubilla

Suomen paras lavarunoilija valitaan jälleen valtakunnallisessa Runopuulaaki-kilpailussa. Karsinnat järjestetään kahdeksalla eri paikkakunnalla, ja karsintojen voittajat kohtaavat suomenmestaruusfinaalissa Kuopiossa. Turun karsintakisa järjestetään torstaina 14. huhtikuuta Pub Hunter’s Innissä kello 20:00 alkaen. Runopuulaaki käydään kansainvälisillä Poetry slam -säännöillä: runoilijan esittämän runon on oltava hänen omansa, ja esiintymisaikaa on kolme minuuttia. Pisteet antaa yleisön joukosta valittu tuomaristo. Turun Puulaakiin voi ilmoittautua paikan päällä (Hunter”s Inn, Brahenkatu 3) kello 19:30 alkaen. Runopuulaakiklubilla esiintyy myös runoutta ja musiikkia yhdistävä histoire des machine a sous est tres riche et rempli d'occasions. kokoonpano Kinnunen, Kulmala ja Hirvonen & Säkeet Orkesteri. Puulaakin juontaa Marko Laihinen.

YLE Radio Suomi lähettää vuoden 2011 SM-finaalin suorana lähetyksenä 8

. lokakuuta 2011. Kansansuosiota nauttiva Runopuulaaki tavoitti viime vuonna suuremman yleisön kuin mikään muu valtakunnallinen runo- tai kirjallisuustapahtuma, kun kaikki kahdeksan karsintaa ja finaali radioitiin suorina lähetyksinä.

Turun Runopuulaakin tuottaa Kirjan talo osana kerran kuussa järjestettäviä Runo Inn Hunter’s –runoklubeja. Valtakunnallisesti Runopuulaakia tuottavat Yleisradion kanssa yhteistyössä lavarunouden hallitseva Suomen mestari Jukka Kervinen, kirjallisuustapahtuma Kirjakantti, Pohjois-Savon taidetoimikunta ja Runokukko, johon kuuluvat Olavi Rytkönen ja Jouni Tossavainen.

Lisätiedot:

Sanna Tulonen
Koordinaattori
Kirjan talon sanataitopalvelut
Linnankatu 24
20100 Turku
www.kirjantalo.org
Puh. (044) 7476 854
zp8497586rq
By | 2014-09-20T08:44:06+02:00 huhtikuu 5th, 2011|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Lavarunouden SM-karsinta huhtikuun runoklubilla

About the Author: