Kansanmusiikkimeininkiä ja runoherkkuja Kuminassa!

//Kansanmusiikkimeininkiä ja runoherkkuja Kuminassa!

Kansanmusiikkimeininkiä ja runoherkkuja Kuminassa!

Kansanmusiikin ja runouden festivaali Kumina järjestetään Turun Kirjakahvilassa ja Brinkkalan pihassa 20.-22.5.2011. Musiikkia, runoutta, tarinoita, tansseja, leikkejä, sanataidetta – Kumina tarjoaa monipuolista ohjelmaa klubeilla ja koko perheen pihatapahtumassa.

Kumina-festivaali aloittaa iltaklubilla perjantaina 20.5. Kirjakahvilassa, jossa Anna-Maria Toivonen esittää laulaen ja kertoen Elinan surmarunon, suullisena perinteenä säilyneen kansanballadin. Pilke silmäkulmassa esiintyvä lauluryhmä Äimän Käet karistaa huolet hartioilta kansanmusiikilla ja kalevalaisilla lauluilla.

Lauantaina pidetään hauskaa koko perheen pihafestivaaleilla Brinkkalan pihassa. Juurielo vetää lapset ja aikuiset perinteisten laulujen, leikkien ja tanssien pyörteisiin ja SikaKoira Moilasen Ötökkätrio saa jalan vipattamaan. Päivätapahtumassa on myös monenlaista pajatoimintaa: Leikkivallankumouksen pajassa askarrellaan Independamment de cela, le systeme de roulette en ligne Andrucci pourrait etre utile lorsque vous essayez d’identifier les roues de roulette en ligne biaisee. kierrätys- ja luonnonmateriaalien parissa,

Tarinapajassa luetaan tarinoita ääneen – kaikenikäiset voivat tuoda oman lempitarinansa sanataideohjaajien luettavaksi, ja Verson sanataidepajassa puhutaan puille ja kilistellään kolistellaan kummia taikalaatikoita.

Lauantain iltaklubilla Kirjakahvilassa runoillaan ja musisoidaan aikuisyleisölle. Runoilijaesiintyjiä ovat Miia Toivio, Otso Helasvuo ja Pauliina Haasjoki. Kansanmusiikkitunnelmissa jammaillaan kansanmusiikkiyhtye Hulla Hón ja Vuoden kansanmusiikkilevy 2010 -palkinnon voittaneen Pekko Käpin voimin. Iltaklubi on K-18.

Kumina päättyy sunnuntaina leppoisasti Kirjakahvilan koko perheen Kumina-brunssilla.

Kuminan järjestävät yhteistyössä Kirjoittajayhdistys Kapustarinta ry, Kirjan talo ry ja Turun Kirjakahvila. Kumina-festivaali on yleisölle maksuton.

Lisätietoja ohjelmasta ja aikataulusta:

http://www.kapustarinta.org/kumina/

zp8497586rq
By | 2014-09-20T08:43:57+02:00 toukokuu 18th, 2011|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Kansanmusiikkimeininkiä ja runoherkkuja Kuminassa!

About the Author: