Anni Polva -palkinto Anneli Kannolle

//Anni Polva -palkinto Anneli Kannolle

Anni Polva -palkinto Anneli Kannolle

Lounais-Suomen Kirjailijat jakoivat tänä vuonna kolmatta kertaa Anni Polva tunnustuspalkinnon. Viidestä voittajaehdokkaasta palkinto myönnettiin Anneli Kannon Huippuvalmentajalle, joka on FC Tytsyt -kirjasarjan neljäs osa. Anni Polva -tunnustuspalkinto jaetaan joka toinen vuosi parhaalle lasten- tai nuorten sarjakirjalle. Kilpailuun osallistui yli 80 kirjaa.

Ansiokkaita sarjakirjoja julkaistaan ja luetaan Suomessa paljon. Tänä vuonna raati painotti Anni Polvan perintöä keskittymällä ennen kaikkea sen kaltaisiin sarjakirjoihin, jotka tavalla tai toisella loksahtavat samaan genreen Anni Polvan suosittujen Tiina-kirjojen kanssa.

Raati luonnehtii kisan voittanutta Huippuvalmentajaa seuraavasti:

”Anneli Kannon FC Tytsyistä kertova kirjasarja on edennyt jo neljänteen osaansa. Raati ihastui FC Tytsyihin monestakin syystä. Kannon päiväkirjakerronta on tuoret

ta ja katu-uskottavaa. Kirjojen huumori on aikuisestakin hauskaa, ja mikä parasta, ilo nousee myös kirjan elämänmakuisista tapahtumista: FC Tytsyt lienee yksi kaikkien aikojen huonoimmista jalkapallojoukkueista, Dette kan v?re en vanlig roulette online bonus som prosentvis bonus av dine forste innskudd, eller kanskje slenger de med en liten slant penger uten at du ma gjore innskudd. mutta se ei päähenkilöitä haittaa, sillä tärkeintä on yhdessä tekemisen riemu. Jos hävitään vain 3-1, päivä on ollut onnistunut. Kanto osoittaa, kuinka urheilu voi olla (ja sen pitäisi olla!) hauskaa ilman ryppyotsaisuuttakin.

Tänä vuonna raati myös tietoisesti haki sellaisia kirjoja, jotka tavalla tai toisella edustavat Anni Polvan Tiina-kirjojen parasta perintöä. FC Tytsyjen maailmasta sitä löytyy: henkilöt ovat uskottavia, oma-aloitteisia, reippaita ja yksinkertaisesti hurmaavia.”

Ensimmäinen Anni Polva -palkinto jaettiin vuonna 2007 ja sen sai Jukka Parkkinen. Vuonna 2010 palkinto jaettiin Sari Peltoniemelle Kukka Kaalinen -sarjasta.

zp8497586rq
By | 2014-09-20T08:43:16+02:00 joulukuu 9th, 2011|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Anni Polva -palkinto Anneli Kannolle

About the Author: