Sanataidetta ja kirjavinkkausta – koulutuspäivä lasten ja nuorten parissa työskenteleville

//Sanataidetta ja kirjavinkkausta – koulutuspäivä lasten ja nuorten parissa työskenteleville

Sanataidetta ja kirjavinkkausta – koulutuspäivä lasten ja nuorten parissa työskenteleville

Lauantaina 12.1.2013 klo 10–17,  Kirjan talolla (Linnankatu 24, Turku)

Kirjan talon järjestämällä kurssilla käydään läpi sanataiteen metodeja, kuten sadutusta ja kirjavinkkausta, eli lukemaan houkuttelemista. Koulutus on tarkoitettu lasten ja nuorten parissa työskenteleville aikuisille, ja se on osallistujille maksuton. Päivä toteutetaan osana Kirjan talon EVIVA-osahanketta Kirjakaveri.

Sitovat ilmoittautumiset 4.1.2013 mennessä osoitteeseen kirjantalo@gmail.com.

Aikataulu:

Klo 10–13 Sujahdus sanataiteeseen

Opettajana Veera Vähämaa

Mitä on sanataide? Miten voin hyödyntää sitä työssäni lasten kanssa? Sujahdus sanataiteeseen on työpajaluontoinen katsaus sanataiteen laajaan maailmaan. Osiossa t

utustutaan sadutukseen ja erilaisiin tarinan tekemisen tapoihin sekä luodaan mielikuvitusmaailmoja ja henkilöhahmoja kierrätysmateriaalien inspiroimana.

Veera Vähämaa on turkulainen sanataideohjaaja. Hän satuilee, runoilee ja tarinoi niin lasten ja nuorten kuin ikäihmistenkin kanssa.

Klo 13–14 Ruokatauko (omakustanteinen)

Klo 14–17 Kurkistus kirjavinkkaukseen
Opettajana Arja Palonen
Kurkistus kirjavinkkaukseen -osioissa perehdytään lukemaan houkuttelun menetelmiin alkeista aina loppuun saakka hiottuun kokonaisuuteen. Mitään ei tarvitse tietää etukäteen, sillä jokainen vinkkaa omalla tavallaan. Olennaista on oman tyylin löytäminen: kun löytää oman tyylinsä, löytää myös ilon vinkata.

Arja Palonen, kirjavinkkari vuodesta 2005, on kirjastonhoitaja Porin kaupunginkirjaston – Satakunnan maakuntakirjaston lasten ja nuorten osastolla.

zp8497586rq
By | 2014-09-20T08:42:24+02:00 marraskuu 28th, 2012|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Sanataidetta ja kirjavinkkausta – koulutuspäivä lasten ja nuorten parissa työskenteleville

About the Author: