Loimaan kuunnelmapäivä rakennemuutoksen ja yksilön kokemusten äärellä

//Loimaan kuunnelmapäivä rakennemuutoksen ja yksilön kokemusten äärellä

Loimaan kuunnelmapäivä rakennemuutoksen ja yksilön kokemusten äärellä

Maaseutu muuttuu, tarinat elävät

Loimaan kuunnelmapäivä järjestetään sunnuntaina 13.10.2013 jo kuudennen kerran. Tänä vuonna kuunnelmapäivien ohjelmassa on kuitenkin luvassa paljon sellaista, minkä eteen voidaan liittää sana ”ensi”. Ensi kertaa kuunnelmapäivä toteutetaan yhteistyössä Kirjan talon kanssa, ohjelmassa on Aseman kello -kuunnelman ensikuuntelu, Häräntappoase -näytelmää voi seurata jo ennen ensi-iltaa, esillä oleva näyttely seuraa Alpo Jaakolan patsaspuiston ensiaskelia…

”…maailma muuttuu, maaseutu muuttuu, tarina kulkee kulkuaan, kuten myös kuvattava maisema. Kertomuksista näytelmäksi, näytelmästä kuunnelmaksi, vuosisatojen halki meidän nähtäväksemme, koettavaksemme ja kuultavaksemme.” Kuunnelmapäivän monipuolista ohjelmaa yhdistää ajatus siitä, miten maaseutu muuttuu, mutta tarinat elävät ja ihmisten kokemukset elävöittävät muutosta.

Kuunnelmapäivien päätapahtuma on ”Aseman kello” -kuunnelman ensiesitys Vesikoski-talon tehdassalista urkuhalliksi muuttuneessa toisen kerroksen tilassa. Kuunnelma on syntynyt Suomen kuunnelmayhdistyksen ja Krekilän myllyn kesäteatterin yhteistyönä, ja sen on ohjannut Laura Kilpiö.

Aseman kello -kuunnelma on syntynyt Sirkka Lukan kirjoittaman samannimisen näytelmän pohjalta. Kuunnelmapäivänä Lukka taustoittaa 1870-luvun Mellilän asemalle sijoittuvan teoksen syntyä, ja Krekilän myllyn näyttelijät esittävät kohtauksia näytelmästä. Luvassa on myös kooste: Making of Aseman kello – tekstistä näytelmäksi, näytelmästä kuunnelmaksi.

Kuunnelmapäivän aikana voi myös katsastaa Loimaan kaupungin kulttuuripalveluiden näyttelyn, joka kuvaa Alpo Jaakolan Patsaspuiston syntyä ja kehitystä muuttuvassa maisemassa. Mellilän kyläyhdistyksen näyttely sekä Suomen maatalousmuseo Saran diashow esittelevät maaseudun muuttumista vanhojen valokuvien kautta. Kuunnelmapäivänä nähdään lisäksi Häräntappoase -näytelmän avoimet harjoitukset, joissa kaupunkilaiskundi Allu joutuu maalle heinähommiin.

Loimaan kuunnelmapäivä on osa Kirjan talon  Rakennemuutos ja yksilön kokemus -hanketta.

By | 2018-02-23T20:29:02+02:00 lokakuu 7th, 2013|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Loimaan kuunnelmapäivä rakennemuutoksen ja yksilön kokemusten äärellä

About the Author: