Runokohtauksia vierailee Oulussa

//Runokohtauksia vierailee Oulussa

Runokohtauksia vierailee Oulussa

Turkulainen Runokohtauksia-hanke esittelee Oulussa uudenlaista tapaansa kääntää runoja suomeksi. Hankkeessa mukana olleet arabiankieliset runoilijat Hashim Matouq ja Sadik Al-Husseini sekä tulkki Marja Liisa Valtanen, suomentaja Timo Harju ja koordinaattori Marja Mäenpää kertovat kokemuksistaan tilaisuudessa, joka on avoin kaikille.
Keskustelutilaisuus pidetään Monikulttuurikeskus Villa Victorissa (Kirkkokatu 54) lauantaina 26.10. klo 15–17. Keskustelutilaisuuden tarkoituksena on verkostoitua ja saattaa yhteen eri kielillä kirjoittavia runoilijoita ja muita kirjoittajia.
Saman päivän iltana on runoklubi ravintola Tubassa (Mannenkatu 2) klo 19 alkaen. Klubilla esiintyvät turkulaiset, arabiaksi runoilevat Hashim Matouq ja Sadik Al-Husseini, oululainen, ranskaksi runoja kirjoittava kuvataiteilija Christelle Mas sekä oululainen runoilija Miia Paani. Runot luetaan myös suomeksi. Runojen höysteenä kuullaan kurdien kansanmusiikkia, jota esittää duo Dler Barazanchi ja Zoran Ishmael.
Molempiin tapahtumiin on vapaa pääsy. Tapahtuman järjestävät Huutomerkki ry ja Villa Victor yhdessä Runokohtauksia-hankkeen kanssa.
Oulun tapahtuma on osa Koneen säätiön tukemaa Runokohtauksia -työtavan kiertuetta.
By | 2014-09-20T08:41:27+02:00 lokakuu 23rd, 2013|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Runokohtauksia vierailee Oulussa

About the Author: