Lukuviikolla tapahtuu Turussa! Kohtaamisia, kirjavinkkausta ja tarinankerrontaa

//Lukuviikolla tapahtuu Turussa! Kohtaamisia, kirjavinkkausta ja tarinankerrontaa

Lukuviikolla tapahtuu Turussa! Kohtaamisia, kirjavinkkausta ja tarinankerrontaa

Maanantaina alkavan Lukuviikon kunniaksi myös Kirjan talo on yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa koonnut kirjallista ohjelmaa kaupunkilaisten nautittavaksi.

Yhteistyössä Turun Kaupunginkirjaston kanssa toteutettava paneelikeskustelu Tiedän mitä luit viime kesänä: nuorille lukemisesta ja hyvistä kirjoista kokoaa yhteen turkulaisia kirjailijoita ja nuoria. Pääkirjaston Studiossa 7.4.2014 klo 13.30-14.30 keskustelevat kirjailijat Nina Repo, Tommi Kinnunen ja Roope Lipasti. Keskustelua oikeille urille ohjailee lastenkulttuurin läänintaiteilija Tittamari Marttinen.

Runosmäen kirjasto ja Kirjan talo kutsuvat lapsia lukuseikkailuihin. Luvassa on sanataitelijoiden Veera Vähämaan ja Veera Kivijärven ohjaamaa osallistavaa kirjavinkkausta alakoululaisille. Seikkailuvinkkejä on tarjolla Runosmäen kirjastossa 8.4.2014 kello 9.00 -13.00.

Ravintola Sointu ja Kirjan talo tarjoilevat keskiviikon alkuiltaan Päivällistarinoita. Tarinankertojat Markus Luukkonen ja Claire Hewitt (SCO) punovat sanoista kaaria kuuntelijoiden iloksi. Tarinoiden kuulemisen ohessa on mahdollista nauttia Soinnun keittiön antimista. Päivällistarinoita Ravintola Soinnussa keskiviikkona 9.4.2014 klo 17 alkaen.

Olemmeko tavanneet runossa? Pääkirjaston Rotundassa 10.4.2014 klo 18.00-19.00 kohtaavat runoilijat ja runojen lukijat. Runoilija Juha Kulmalan luotsaamassa paneelikeskustelussa kohtaamistaitojaan koettelevat runoilijat Sirpa Kyyrönen, Marianna Kurtto, Pirkko Soininen ja Kalle Talonen.

Myös Kirjan talon suositut iltaklubit tarjoavat oman lisänsä Lukuviikon ohjelmaan. Tällä kertaa luvassa on kansanmusiikkia ja runoutta yhteistyössä Pro Kaustinen ry:n kanssa. Kansanlaulua lyömäsoittimilla höystettynä tarjoileva Duo Toivonen & Luoto käynnistää illan runsaan ohjelman. Illan runollisesta annista vastaavat runoilijat Sirpa Kyyrönen, Kalle Talonen, Pirkko Soininen sekä Marianna Kurtto. Illan päätteeksi esiintyy turkulainen, melankolisia balladeja esittävä Tulenvalaja. Ohjelmaosuuden jälkeen aloittava DJ soittaa levyjä aina pikkutunneille saakka. Tervetuloa aistimaan runoutta ja kansanmusiikkia Bar Kukaan torstaina 10.4.2014 klo 20 alkaen!

Ohjelman on kustantanut Alfred Kordelinin yleinen edistys- ja sivistysrahasto.

By | 2014-09-20T08:40:43+02:00 huhtikuu 7th, 2014|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Lukuviikolla tapahtuu Turussa! Kohtaamisia, kirjavinkkausta ja tarinankerrontaa

About the Author: