Kalevalarunoutta Kirjan talolla ja Juha Hurme Turun ylioppilasteatterissa 28.2.-1.3.2015

//Kalevalarunoutta Kirjan talolla ja Juha Hurme Turun ylioppilasteatterissa 28.2.-1.3.2015

Kalevalarunoutta Kirjan talolla ja Juha Hurme Turun ylioppilasteatterissa 28.2.-1.3.2015

Onko sinulla jo suunnitelmia Kalevalan päiväksi 28.2?
Tule löytämään sisäinen Väinämöisesi ja sukella ikiaikaisen runokielemme saloihin Kirjan talon Kalevalarunoustyöpajassa!

Nelipolvitrokee, eli tutummin kalevalamitta mielletään usein kaavoihinsa kangistuneeksi ja pakkopullaiseksi runomitaksi. Sitä se ei kuitenkaan ole, sillä tämä oman kielemme pohjalta syntynyt runomitta elää yhä edelleen keskuudessamme. Moni ei tiedäkään, että esimerkiksi monet rocksanoitukset, lööpit ja mainoslauseet ovat kalevalamitassa. Kalevalarunous kasvaa ja kehittyy, kun sitä käytetään.

Viikonloppukurssilla käydään läpi kalevalamitan historia, perusteet, säännöt ja keskeisimmät tyylipiirteet. Kurssilla kirjoitetaan harjoitusruno, jonka mitta tarkistetaan sisältöpalautteen kera. Tarkoitus on auttaa näkemään ikiaikainen runokielemme uudessa valossa ja innostaa ihmisiä käyttämään runomittaamme.

Opettajana kirjailija, muusikko, sanoittaja, toimittaja Juha Jyrkäs.

Kurssin hinta on 100 euroa (Kirjan talon jäsenet/opiskelijat/työttömät/eläkeläiset 50 euroa).

Opetus: 28.2.-1.3.2015 kello 11-16

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: kirjantalo@gmail.com

kalevala_kurssimainos

Riimittelyn jälkeen kannattaa suunnata Turun ylioppilasteatteriin, missä Hurmaava viikonloppu tuo iloksemme Turkuun takuuvarmasti viihdyttävän, elämänmakuista tulkintaa ja huumoria hersyvän Juha Hurmeen!

Viikonlopun aikana TYT:n lavalla nähdään kaksi Juha Hurmeen monologiesitystä: Kaaskerin Lundström sekä Puupää.

KAASKERIN LUNDSTRÖM
Lauantaina 28.2. nähdään Volter Kilven novelliin perustuva, Juha Hurmeen dramatisoima ja ohjaama esitys Kaaskerin Lundström. Esitys kertoo umpihumalassa aluksensa ja sitä myötä miehistönsä upottaneesta Kapteeni Lundströmistä. Hän potee yhä syyllisyyttä yli 30 vuoden takaisista tapahtumista, saarnaten katkerana ja juovuspäissään pitäjän pojille sekavia luentoja navigoinnista ja elämisen taidosta.

Juha Hurme on esittänyt Kaaskerin Lundströmiä eri versioina mm. Kustavin Volter Kilpi-päivillä, Nälkäteatterin kiertueilla sekä Ylen radioteatterissa.

Kaaskerin Lundström Turun ylioppilasteatterilla (Läntinen rantakatu 23) lauantaina 28.2.2015 klo 19.00.

Liput 15 / 8 e
Varaa liput: https://www.lyyti.fi/reg/Kaaskerin_Lundstrom_2576

PUUPÄÄ
Sunnuntaina 1.3. lavalla nähdään Kristian Smedsin ohjaama yhden miehen esitys Puupää. Näytelmä perustuu Smedsin ohjaukseen vuodelta 1997, jonka hän on sittemmin laajentanut yhdessä Juha Hurmeen kanssa tunnin mittaiseksi näytelmäksi. Hurme esittää näytelmässä niin itseään kuin Pekkaa, Pätkää, Justiinaa, Pikkaraista ja lukuisia muita hahmoja.

Jo toista vuosikymmentä kiertueella ollut Puupää on nähty viimeksi Turun ylioppilasteatterilla tammikuussa 2013, jolloin tämä yhden miehen musikaali veti salin täyteen yleisöä – naurattaen ja itkettäen.

Puupää Turun ylioppilasteatterilla sunnuntaina 1.3.2015 klo 17.00.

Liput 15 / 8 e
Varaa liput: https://www.lyyti.fi/reg/Puupaa_5208

Hurmaava viikonloppu facebookissa: https://www.facebook.com/events/838101189584433/

By | 2018-02-23T20:28:59+02:00 helmikuu 5th, 2015|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Kalevalarunoutta Kirjan talolla ja Juha Hurme Turun ylioppilasteatterissa 28.2.-1.3.2015

About the Author: