Kaupunginosaviikkojen ohjelmahaku avattiin 12.2.2015

//Kaupunginosaviikkojen ohjelmahaku avattiin 12.2.2015

Kaupunginosaviikkojen ohjelmahaku avattiin 12.2.2015

Kaupunginosaviikot jatkuvat tänäkin vuonna!

Turkulaiset järjestöt voivat ehdottaa 30.3. mennessä ohjelmaa huhtikuu-kesäkuun viikoille ohjelmahaun kautta. Tämän vuoden teemoina ovat ympäristö sekä paikallinen omaleimaisuus ja identiteetti.

Kaupunginosaviikot jatkuvat tutuksi tulleella linjalla ja toimintaperiaatteilla. Kulttuuripääkaupunkivuonna käynnistetty ohjelmasarja esittelee Turun kaupunginosia yksi kerrallaan viikon mittaisina ohjelmakokonaisuuksina. Kaupunginosien erityispiirteitä korostavien viikkojen ohjelma kumpuaa jatkossakin alueilta, asukkaiden ideoista ja toteutuu yhdistysten, urheiluseurojen sekä muiden paikallistahojen järjestämänä.

Kaupunginosaviikot käynnistävät torstaina 12.2. avoimen ohjelmahaun turkulaiselle järjestökentälle. Ohjelmahaun kautta järjestöt voivat ideoida ja ehdottaa ohjelmaa huhti-kesäkuun viikoille. Ohjelmaa voivat ehdottaa kaupunginosa- ja urheiluseurat, omakoti-, maahanmuuttaja- ja vanhempainyhdistykset ja muut 3. sektorin toimijat. Haku päättyy 30.3.2015. Huom. Huhtikuulle ajoittuvan ohjelman hakuaika päättyy 15.3.2015! Ohjelmahaku loppuvuoden viikoille käynnistetään myöhemmin.

Yhdistys lähtee ympäristöteemavuoteen henkilövaihdoksen kautta. Kaupunginosaviikkojen toimintaa kulttuuripääkaupunkivuodesta lähtien ansiokkaasti koordinoinut Miika Neulaniemi keskittyy kuluvana vuonna kuvataiteilijan työhön. Tukiyhdistyksen hallituksen puheenjohtajana Kaupunginosaviikkojen alusta alkaen toiminut Tapio Peltomaa on jatkossa henkilö, jonka puoleen voi kääntyä kaikissa Kaupunginosaviikkojen toimintaa koskevissa kysymyksissä.

Kaupunginosaviikkojen rahoituksen turvaaminen on osoittautunut viime vuosina tukiyhdistykselle voimavaroja vieväksi ja kiistatta ongelmalliseksikin tehtäväksi. Vallitseva taloustilanne ei ole asiassa auttanut. Viikot toteutetaan siis jälleen supistunein taloudellisin resurssein. Hallituksen linjaus onkin viime vuoden kaltainen. Tapahtumajärjestäjille myönnetään taloudellista tukea mahdollisuuksien mukaan.

Tiukka taloustilanne vaikuttaa luonnollisesti myös markkinointiresursseihin, mutta tiedotukseen ja näkyvyyteen on kuitenkin luvassa merkittävää parannusta jo alkukeväällä. Kaupunginosaviikot ja kaupunkilehti Turkulainen aloittavat yhteistyön, jossa keskiössä on lukijoiden ja lehden tiivis vuorovaikutus sekä panostus paikallisuuteen. Yhteistyö käynnistyy maaliskuussa kaupunginosia esittelevällä juttusarjalla ja jatkuu mm. ”siistein kaupunginosa” ja ”paras paikalliskuva” –äänestyskilpailuilla.

Kaupunginosaviikkojen tavoite on tehdä turkulaisia kaupunginosia ja paikalliskulttuuria tutuiksi sekä tarjota Turun asukkaille ja monenkirjavalle järjestökentälle uusia mahdollisuuksia yhteistyötyöhön ja vapaa-ajan kanssakäymiseen. Ja näin vaalivuonna asukkaiden yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja lähidemokratian kehittäminen saisivat myös näkyä Kaupunginosaviikkojen ohjelmistossa!

Kaupunginosaviikot heittävät nyt neljännen kerran pallon kaikille turkulaisille. Lähde mukaan kaupunginosatoimijoiden joviaaliin joukkoon ja mieti miten voit vaikuttaa oman kotikaupunginosasi viihtyvyyteen ja hyvinvointiin. Ympäristöteemavuosi tarjoaa varmasti monenlaisia mahdollisuuksia, tervetuloa mukaan!

Hakeminen tapahtuu täyttämällä ohjelmahaun hakulomake ja muut tarvittavat lomakkeet. Hakuohjeet, lomakkeet sekä jäsenhaku löytyvät Kaupunginosaviikkojen nettisivuilta www.kaupunginosaviikot.net.

Lisätietoja:
Tapio Peltomaa, tapio@kaupunginosaviikot.net,
044 5263906
www.kaupunginosaviikot.net
www.facebook.com/Kaupunginosaviikot, www.facebook.com/groups/KaupunginosienTurku

By | 2015-02-13T10:03:02+02:00 helmikuu 13th, 2015|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Kaupunginosaviikkojen ohjelmahaku avattiin 12.2.2015

About the Author: