Kumina 2015 esiintyjät

//Kumina 2015 esiintyjät

Kumina 2015 esiintyjät

Tämän vuoden Kuminassa nähdään seuraavat esiintyjät:

 

Mari Heimala, facebook-sanataiteilija ja sanataiteen moniottelija esittää talousrunokokoelman

laji:
Homo Sapiens

alalaji:
$ETELISE$LKÄRANKAINEN

ylistyslauluja mammonnalle.

– –

Yhteennivotut minuutit on musiikkia ja runoutta yhdistävä esitys, jossa sanat ja äänet pyörivät pitkin draaman kaarta.

Markus_Kumina

Markus Rantanen (s. 1981) on valmistunut Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta vuonna 2012. Hän soittaa Puukenkki, Raudantakoja ja Rokkikukko kokoonpanoissa, ja on säveltänyt musiikkia televisioon ja teattereille. Rantanen opettaa ja työskentelee Helsingissä ja Laitilassa, jossa myös asuu. Viime vuosina hän on työskennellyt erityisesti lastenmusiikin ja -kulttuurin parissa. Vuonna 2015 hänelle myönnettiin puolen vuoden taiteilija-apuraha taiteelliseen työskentelyyn.

Virpi_Kumina
Kuva: Senni Nieminen

Virpi Vairinen (s.1986) on turkulainen kirjallisuuden väitöskirjatutkija, joka tekee runoja ja esityksiä. Esityksen ja kirjoitetun kielen välinen suhde on keskiössä sekä hänen väitöskirjatyössään että muussa tekemisessään. Vairisen runoja on julkaistu muun muassa Reviiri-antologiassa. Hän on esiintynyt Varsinais-Suomen Runoviikoilla, Lumooja-klubeilla ja muissa paikallisissa kirjallisuustapahtumissa. https://vairinen.wordpress.com

– –

Säkeet Orkesteri on elävä soittajaryhmä, joka kokoontuu vaihtelevin kokoonpanoin kirjallisiin tilaisuuksiin. Säkeet on musisoinut taidolla vuodesta 2011. Tällä kertaa Säkeissä soittavat Otso Helasvuo (basso), Pekka Tolonen (kitara, koskettimet) ja Antti Saarinen (rummut).

Kuminassa Säkeet Orkesteri taustoittaa runoilijoita improvisoiden. Solisteina toimivat runoilijat: Juha Kulmala, Esa Hirvonen, Tapani Kinnunen, Pirkko Soininen ja Helianne Kallio.

Juha Kulmala (s. 1962) on turkulainen runoilija. Kulmalan esikoisteos …väärin kootut runot julkaistiin 2002. Vuonna hän sai 2011 Jarkko Laine -palkinnon teoksestaan Emme ole dodo. Vuonna 2014 hänen teoksensa Pompeijin iloiset päivät palkittiin Tanssiva karhu -runopalkinnolla.

Esa Hirvonen (s. 1969) on turkulainen runoilija ja palindromitaiteilija. Hänen esikoiskirjansa Harlem julkaistiin 2001. Hirvonen on myös suomentanut palindromit Barbara Kingsolverin romaaniin Myrkkypuun siemen (Like 1999).

Tapani Kinnunen (s. 1962) on turkulaisen runouden Grand Old Man. Hän on julkaissut kahdeksan runokokoelmaa, joista ensimmäinen Nauru pimeästä huoneesta ilmestyi 1994. Kinnusta on julkaistu myös Englannissa, Unkarissa ja Virossa.

Pirkko Soininen (s. 1969) on turkulainen toimittaja ja monipuolinen sanankäytön ammattilainen. Teoksellaan Murretut päivät Soininen voitti vuoden 2013 Runo-Kaarinan, joka on vuosittain esikoisrunoilijoille järjestettävä valtakunnallinen runokokoelmakilpailu.

Helianne Kallio on Turussa asuva sanataideaktiivi ja runoilija, jonka tekstejä on julkaistu mm. Reviiri-runoantologiassa.

– –

Armas JaTuli on nykykansanmusiikkia, joka venyy transsista eteeriseen maalailuun ja pelimannihenkiseen poljentoon. Siinä on vaikutteita sekä karjalaisesta runonlaulusta että shamanistisesta perinteestämme. Bändi on yhdistänyt rohkeasti myös heavy rock -elementtejä suomalaisiin kansanlauluihin ja vanhoihin runoihin. Yhtyeen perusti vuonna 2012 vokalisti Anne-Marie Arma Keckman, jonka omalaatuinen lauluääni ja tapa tulkita suomalaista sielunmaisemaa ei jätä ketään kylmäksi. Arma esiintyy paljon myös yksin shamaanirumpunsa kanssa, mm. erilaisissa kulttuuritapahtumissa.

Bändissä soittaa vaihteleva kokoonpano: Anne-Marie Keckman (laulu, shamaanirumpu), Juha Jyrkäs (sähkökantele), Jaakko Lemmetty (jouhikko ja munniharppu), Jukka-Pekka Nyman (syntetisaattorit), Aslak Tolonen (sähkökantele) ja Antti”Kosmo”Lippo (perkussiot, kurkkulaulu ja munniharppu). Armas JaTuli on keikkaillut runsaasti perustamisestaan lähtien niin klubeilla kuin erilaisilla festivaaleillakin, mm. Faces 2012, Tulisirkus Suvilahti 2012 ja Ähtärin Mustikkafestivaalit 2013. Viimeksi bändiä kuultiin Hämeen Keskiaikamarkkinoilla elokuussa 2014.

SoundCloud: https://soundcloud.com/armas-jatuli

Facebook: https://www.facebook.com/ArmasJatuli

Kunpa tuttuni tulisi -musiikkivideo: https://www.youtube.com/watch?v=a7oIJo92fj0

By | 2018-02-23T20:28:58+02:00 toukokuu 25th, 2015|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Kumina 2015 esiintyjät

About the Author: