Minäkin luen! -mielenilmaus laajenee 23 paikkakunnalle – mukana myös Turku!

//Minäkin luen! -mielenilmaus laajenee 23 paikkakunnalle – mukana myös Turku!

Minäkin luen! -mielenilmaus laajenee 23 paikkakunnalle – mukana myös Turku!

Tiistaina 8.9. klo 16–16.15 järjestettävä Minäkin luen! -mielenilmaus laajenee 23 paikkakunnalle. Uusina paikkakuntina mukaan ovat ilmoittautuneet Alahärmä, Kauhava, Kouvola, Rovaniemi, Turku, Vaasa ja Ylihärmä. Näiden lisäksi tempaus järjestetään Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Joensuussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Mikkelissä, Oulussa, Pieksamäellä, Porissa, Sastamalassa, Savonlinnassa, Sipoossa, Taivalkoskella ja Tampereella.

Minäkin luen! on mielenilmaus lukemisen puolesta, ei mitään vastaan. Tule mukaan tempaukseen Turun kävelykadulle, tavataan Yliopistonkadun ja Humalistonkadun risteyksessä 8.9.2015 klo 15.45. Mielenilmauksessa osallistujat muodostavat jonon, jossa he lukevat valitsemaansa teosta ääneti noin 10 minuutin ajan. Ota mukaan lempikirjasi valitsemassasi formaatissa!

Tempauksen tarkoituksena on tehdä lukemista näkyväksi, korostaa lukemisen ja lukutaidon merkitystä ja innostaa ihmisiä tuomaan esille omaa lukuharrastustaan. Osallistujat muodostavat tempauksessa lukevien ihmisten ketjuja, lukutoukkia.

Tempaus on osa Kirjan vuotta 2015.

Minäkin luen! -mielenilmauksiin ovat lämpimästi tervetulleita kaikenikäiset kirjallisuuden ystävät lukumieltymyksiin katsomatta. Mukaan otettava teos voi edustaa yhtä hyvin kaunokirjallisuutta, tietokirjallisuutta, ammattikirjallisuutta kuin sarjakuvaakin. Tarkat tiedot tapahtumapaikoista löytyvät osoitteesta www.kirjanvuosi.fi, Kirjan vuoden Facebook-sivuilta osoitteesta

https://www.facebook.com/kirjanvuosi sekä Twitteristä tunnisteella #minäkinluen.

8.9. vietetään myös kansainvälistä lukutaitopäivää. Lukutaito on ihmisoikeus, joka mahdollistaa yksilön kehityksen, kouluttautumisen ja täyden kapasiteetin hyödyntämisen. Lukutaito on avain tasa-arvoon, parempaan terveyteen sekä rauhan ja demokratian kehittymiselle.

By | 2018-02-23T20:28:57+02:00 syyskuu 2nd, 2015|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Minäkin luen! -mielenilmaus laajenee 23 paikkakunnalle – mukana myös Turku!

About the Author: