Ilmoittaudu mukaan! Voidakseen kirjoittaa metsästä täytyy tuntea metsä – taustatyö kirjoittamisen innoittajana ja tukena

//Ilmoittaudu mukaan! Voidakseen kirjoittaa metsästä täytyy tuntea metsä – taustatyö kirjoittamisen innoittajana ja tukena

Ilmoittaudu mukaan! Voidakseen kirjoittaa metsästä täytyy tuntea metsä – taustatyö kirjoittamisen innoittajana ja tukena

Kirjoitatko novelleja, lyhytproosaa, romaania? Kaipaatko uusia keinoja tutustua henkilöhahmoihin tai tarinan paikkoihin? Taustatyötä voidaan tehdä kirjoittamisprosessin eri vaiheissa, ja se voi toimia kirjoittamisen innoittajana, sysätä kirjoittamista uusiin suuntiin tai tarkentaa ja syventää jo pitkälle edenneen tekstin yksityiskohtia. Käytännössä se voi olla esimerkiksi kuvien ja muun visuaalisen lähdemateriaalin hyödyntämistä tai konkreetista tiedonhakua eri lähteistä.

Kurssilla käsitellään taustoittamista osana fiktion kirjoittamisprosessia: Mitä taustoittaminen on? Mitä ”metsän tunteminen” voi tarkoittaa? Miten ”metsään” voi tutustua?

Ensimmäisen viikonlopun aikana vastauksia haetaan kirjoitusharjoitusten ja keskusteluiden kautta. Tapaamisten välillä osallistujilla on aikaa muokata ja jatkaa ensimmäisellä kerralla aloitettuja tekstejä. Toinen tapaaminen on palautekerta eli käymme yhdessä läpi ensimmäisen tapaamiskerran innoittamia tekstejä.

Tervetuloa etsimään, löytämään ja innostumaan!

Kurssin opettajana on Virpi Pöyhönen, turkulainen kirjailija ja luovan kirjoittamisen ohjaaja, jolta on ilmestynyt romaanit ”Doe” (2015) ja ”Hän rakasta minua” (2013) sekä lastenkirja ”Minulle olet Jätti ”(2007).

Kurssin ajankohdat 30.–31.1.2016 ja 27.2.2016
Opetusta on ensimmäisenä viikonloppuna (30–31.1) kumpanakin päivänä neljän tunnin ajan klo 11–16, (ruokatauko klo 13–14). Toisena viikonloppuna opetusta on lauantaina 27.2. kuuden tunnin ajan klo 10–17 (ruokatauko 13–14).

Kurssin hinta on 200 euroa (Kirjan talon jäsenet/opiskelijat/työttömät/eläkeläiset 100 euroa).

Sitovat ilmoittautumiset kurssit.kirjantalo@gmail.com

By | 2016-01-13T14:47:22+02:00 tammikuu 13th, 2016|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Ilmoittaudu mukaan! Voidakseen kirjoittaa metsästä täytyy tuntea metsä – taustatyö kirjoittamisen innoittajana ja tukena

About the Author: