Tietotekstien tyypit ja tyylit -viikonloppukurssi 16.-17.4.2016

//Tietotekstien tyypit ja tyylit -viikonloppukurssi 16.-17.4.2016

Tietotekstien tyypit ja tyylit -viikonloppukurssi 16.-17.4.2016

Kolumniin asia pannaan toisin kuin tietokirjaan. Akateeminen artikkeli ei tavoittele samaa kuin nettipäiväkirja tai ruokaohje. Eroa on tavoitteissa, julkaisumuodoissa ja siinä, miten sanottava asetellaan. Mutta mitä pannaan, mikä eroaa ja miten asetellaan? Sitä kannattaa miettiä yhdessä, törmäyttää käsityksiä ja pohtia eteenpäin.

Tekstin kuin tekstin tulisi palvella tavoitteitaan. Tietotekstin pitäisi muuttaa käsityksiä, tiedottaa ja vakuuttaa. Vaikeakin asia haluttaisiin saada sujuvasti luettavaan muotoon. Kuitenkin se, mikä on sujuvaa teekkarilehdessä, ei käy päinsä taloyhtiön pöytäkirjassa. Taito sorvata kirjoituksia kunnialla määrämuottiin on kyky, jonka oppii vain tekemällä ja ajattelemalla tekemisiään, ja parhaiten sen oppii tekemällä ja pohtimalla yhdessä. Kurssi tarjoaa mahdollisuuden yhteiseen järkeilyyn. Se antaa asiaa ja ajattelua kirjoittamiseen esseistä verkkopostauksiin.

Kurssin vetäjinä toimivat filosofisen aikakausilehti niin & näin:in toimittajat Risto Koskensilta ja Jarkko S. Tuusvuori.

Kurssin ajankohta 16.–17.4.2016 klo 11 – 16

Kurssin hinta on 120 euroa (Kirjan talon jäsenet/opiskelijat/työttömät/eläkeläiset 60 euroa).

Sitovat ilmoittautumiset: kurssit.kirjantalo@gmail.com

Tietoteksti mainos

By | 2018-02-23T20:28:57+02:00 helmikuu 22nd, 2016|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Tietotekstien tyypit ja tyylit -viikonloppukurssi 16.-17.4.2016

About the Author: