Nihil Interit hakee kirjoittajia näyttämöteoksen yleisötyöhön

//Nihil Interit hakee kirjoittajia näyttämöteoksen yleisötyöhön

Nihil Interit hakee kirjoittajia näyttämöteoksen yleisötyöhön

Runoyhdistys Nihil Interit tekee yhteistyötä Tähkäpää-näyttämöteoksen työryhmän kanssa ja kokoaa kirjoittajaryhmän, joka tuottaa esitykselle runomuotoisen rinnakkaisteoksen. Runoteos julkistetaan Varsinais-Suomen Runoviikolla 4. – 13.11.2016.

Teatteriohjaaja Alma Rajala ja työryhmä tekevät parhaillaan esitystä Tähkäpää, tornin tyttö. Esitys perustuu Pipsa Longan tekstin Tähkäpää teoksessa Pimeän nimi, 12 transetydiä. Ensi-ilta on marraskuun lopulla 2016.

Arvoituksellisessa esityksessä yhdistyvät tanssi, nukketeatterilliset elementit, installaatiot ja runoteksti. Se pyörii alitajunnassa ja unimaailmassa ja heittää tarttumapintoja eri suuntiin. Assosiaatioiden kulminaatiopiste on satu Tähkäpäästä ja suljettu torni, vihko johon kirjoitetaan ja hiukset jotka kasvavat.

Runomuotoisen rinnakkaisteoksen kirjoittajaksi voi hakea mukaan lähettämällä näytetekstit, joiden perusteella Alma Rajala ja Tommi Parkko valitsevat kirjoittajat. Yhteisessä kirjoitusprosessissa jokainen voi toteuttaa oman yksilöllisen osuutensa. Osat liitetään suurempaan kokonaisuuteen: lopulta runot ja näyttämöteos ovat esillä samassa tilassa, mutta yleisön tutustuttavissa myös erillisinä.

Hankkeeseen haetaan mukaan lähettämällä näyteteksti tai esitysidea (max.10 tekstiaihiota / A4 sivua) 13.5. klo 15.00 mennessä tommiparkko@gmail.com. Kirjoittajat valitaan näytetekstien perusteella viikolla 20, ja kutsut valituille postitetaan 31.5. Kirjoittajien ensimmäinen tapaaminen on Turussa 7.6.

Lisätietoja antaa Eeva Siivonen, eeva.siivonen@tehdasteatteri.com, p. 0400 969 393

Pipsa Longan teoksen Pimeän nimi (Books North 2014) löydät esim. kirjastosta.

By | 2018-02-23T20:28:56+02:00 huhtikuu 25th, 2016|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Nihil Interit hakee kirjoittajia näyttämöteoksen yleisötyöhön

About the Author: