Vuoden roskarunoilija on Patrik Nyby, jopa kaksinkertaisesti

//Vuoden roskarunoilija on Patrik Nyby, jopa kaksinkertaisesti

Vuoden roskarunoilija on Patrik Nyby, jopa kaksinkertaisesti

Kaikkien aikojen kolmas roskarunokilpailu käynnistyi Kumina-tapahtuman yhteydessä Turun Kirjakahvilassa 18.8. ja päättyi 31.8.2016. Vuoden roskarunoilija on Turusta Seinäjoelle vastikään muuttanut Patrik Nyby, joka jakoi voiton itsensä kanssa.

Kirjan talolla Turussa kokoontunut roskarunoraati oli yksimielinen siitä, että kilpailun kahta parasta runoa oli mahdotonta asettaa paremmuusjärjestykseen. Yllätys oli melkoinen, kun niiden tekijäksi paljastui sama henkilö. Raati käsitteli roskarunot anonyymisti: tekijän nimi ja yhteystieto olivat runon kääntöpuolella.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Eila Lehtonen Raisiosta ja kolmanneksi Elina Holopainen Turusta. Kolme parasta tekijää erottui useiden kymmenien osallistujien joukosta. Palkittujen ulkopuolelle jääneiden joukossa oli myös kiinnostavia runoja ja mielenkiintoisia oivalluksia, joten roskarunoraadin tehtävä oli haastava mutta sangen kiehtova. Roskarunosadossa näkyi sanojen törmäyttämisen ilo ja odottamattomien asioiden yhdistelemisen riemu.

Roskarunokilpailun kolme parasta tekijää saavat palkinnoksi Saara Kumpulaisen suunnitteleman Kirjoituksia maasta -kassin, jonka sisällä on Susinukke Kosolan runokokoelma Avaruuskissojen leikkikalu (Sammakko 2016).

Roskarunoraatiin kuuluivat Susinukke Kosola, Saara Kumpulainen, Eeva Siivonen ja Heikki Saure. Roskarunokilpailu perustuu Heikki Sauren Kirjoituksia maasta -materiaaliin. Runoja saa rustata maassa lojuneista roskista löytyvistä sanoista, numeroista ja kuvioista.

Roskarunokilpailu on aiemmin järjestetty Art Häme -tapahtumien yhteydessä Lahdessa vuonna 2012 ja Riihimäellä vuonna 2013.

Lisätietoja:

patriknyby1 patrik1 eilalehtonen2 elinaholopainen3patrik1eilalehtonen2elinaholopainen3Heikki Saure, puh. 050 545 7194
heikki.saure@phnet.fi

By | 2018-02-23T20:28:55+02:00 syyskuu 7th, 2016|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Vuoden roskarunoilija on Patrik Nyby, jopa kaksinkertaisesti

About the Author: