Ajankohtainen ja ajatteleva kirjoittaminen 9.–10.3.2013

/Ajankohtainen ja ajatteleva kirjoittaminen 9.–10.3.2013
Ajankohtainen ja ajatteleva kirjoittaminen 9.–10.3.2013 2018-02-23T20:28:52+02:00

Opettajina filosofisen niin & näin -aikakauslehden toimittajat Jaakko Belt ja Maria Valkama

Kiinnostaako päivänpolttava keskustelu? Pohdituttavatko perustavat kysymykset? Haluatko kirjoittaa omat ajatuksesi julki ja esittää näkökantasi selvästi?

Ajankohtaisen ja ajattelevan kirjoittamisen kurssilla tutustutaan kriittisen ja pohtivan kirjoittamisen lajityyppeihin kolumnista blogaukseen, mielipidekirjoituksesta lehtikatsaukseen ja arvostelusta esseeseen. Tavoitteena on opetella tarttumaan ajatuksia herättäviin kysymyksiin argumentoivalla ja filosofisella otteella. Mietimme ennen kaikkea, mikä tekee tekstistä hyvän, luettavan ja vakuuttavan. Ajattelun työvälineet tulevat tutuiksi käytännön kirjoittamisessa.

Kurssi koostuu opetuksesta, ryhmäkeskusteluista sekä analyysi- ja kirjoitusharjoituksista. Viikonlopun aikana työstetään myös omia tekstiaihioita ja kommentoidaan muiden tuotoksia. Samalla opitaan hiomaan kieltä, perusteluita, retoriikkaa ja tekstin rakennetta.

Ei ole vain yhtä oikeaa tapaa kirjoittaa. Ajankohtaisen ja ajattelevan kirjoittamisen kurssilla osallistujien eri lähtökohdat nousevat esiin ja niistä keskustellaan yhdessä. Näin kunkin oma esitys- ja ajattelutapa saa perspektiiviä ja syvyyttä.

Kurssi järjestetään Kirjan talossa (Linnankatu 24, 20100 Turku).
Opetusta on viikonlopun kumpanakin päivänä neljän tunnin ajan kello 12–17, (ruokatauko klo 14–15).
Kurssin hinta on 100 euroa (Kirjan talon jäsenet/opiskelijat/työttömät/eläkeläiset 50 euroa).

Sitova ilmoittautuminen 22.2.2013 mennessä osoitteeseen kirjantalo@gmail.com.