Elävät pelit -pelikirjoittamisen opas

/Elävät pelit -pelikirjoittamisen opas
Elävät pelit -pelikirjoittamisen opas 2019-11-18T15:18:18+02:00

Elävät pelit -pelikirjoittamisen opas

Mikä on sinun kaikkien aikojen lempipelisi? Afrikan tähti, Minecraft, Peili, Domino, Tetris, Super Mario Bros, XCOM, Chinahand, Cluedo vai Angrybirds?

Pelit kiehtovat kaikenikäisiä. Peli voi olla kilpajuoksua pelilaudalla tai kilvoittelua aikaa vastaan, mutta myös maailmojen ja hahmojen luomista, yhteisten sääntöjen kehittelyä, tarinankerrontaa, riskinottoa, strategioiden kehittelyä ja yllätyksiä. Naurua, jännitystä, oppimista sekä eläytymistä. Erilaiset pelimaailmat ovat monille lapsille ja nuorille tuttuja ja tärkeitä ympäristöjä. Elävät pelit -verkkokurssilla tutut pelihahmot voivat karata peleistään ja suunnata uusiin, osallistujien itse keksimiin seikkailuihin. Myös tutut leikit saavat uusia sävyjä kun ne sijoittuvat jännittäviin pelimaailmoihin.

Elävät pelit on monitaiteellinen, pelimaailmoista ammentava menetelmäpaketti nuorille sekä nuorten ja lasten kanssa toimiville aikuisille. Kurssi sisältää esimerkiksi koululuokan tai harrastusryhmän kanssa toteutettavia tehtäviä ja leikkejä, joista osa ammentaa jo olemassaolevista peleistä ja osassa puolestaan luodaan omia pelejä.

Monet tehtävistä sisältävät luovaa kirjoittamista, suullista tarinankerrontaa tai draamailmaisua. Tehtäväpaketissa on myös piirtämistä ja askarteluun pohjaavia harjoitteita. Tehtävät voi toteuttaa yksittäisinä harjoitteina tai pitkäjänteisempänä, laajenevana prosessina, jossa ryhmä luo oman yhteisen pelimaailmansa, jonka sisällä voidaan soveltaa erilaisia pelejä ja leikkejä. Pelin tai pelimäisen leikin kehittäminen yhdessä on jo itsessään eräänlaista pelaamista, jossa ryhmätyötaidot kehittyvät.

Materiaalin ovat Kirjan talolle tuottaneet ja kehittäneet taiteilijat Maiju Karoliina Tainio, Eevastiina Kinnunen ja Daniil Kozlov.

Lataa Elävät pelit -pelikirjoittamisen opas allaolevasta linkistä!