Kirjan talo – Bokens hus ry

/Kirjan talo – Bokens hus ry
Kirjan talo – Bokens hus ry 2021-01-18T16:52:08+02:00

Kirjan talo – Bokens hus ry

Kirjan talo – Bokens hus ry on vuonna 2007 perustettu kirjallista ilmaisua edistävä yhdistys. Vuodesta 2008 lähtien se on toiminut Turussa Aurajoen rannalla rakennuksessa nimeltään Kirjan talo.

Kirjan talo on järjestänyt kirjoittajakursseja, kirjallisia tapahtumia sekä soveltavan taiteen palveluita vuodesta 2009. Palveluiden keskeisenä toiminta-ajatuksena on ollut saavutettavuus sekä kustannusten että taitojen saralla. Kirjan talo on voimauttanut sanataiteella valtaväestön lisäksi myös syrjäytymisvaarassa olevia ja erityisryhmiä.

Kirjan talo toimii toimistona, tapahtumanjärjestäjänä, kurssipaikkana, työpajaohjauksen keskuksena sekä verkostona ympäri vuoden. Kirjan talo on monien kirjallisten yhdistysten koti sekä työpaikka luovan alan toimijoille. Voit kannattaa yhdistyksemme toimintaa liittymällä jäseneksi.

Mitä on Kirjan talo?

Filosofiamme mukaisesti suunnittelemme ja toteutamme käyttäjälähtöisiä soveltavan sanataiteen palveluita sekä yksityishenkilöille että erilaisille yhteisöille edistääksemme ihmisten kokonaisvaltaista hyvinvointia. Sanoilla taiteilun ei tarvitse olla vain harvojen herkkua. Tiedämme, että hyvinvoivat ihmiset ovat iloisempia ja onnellisempia, joten miksi emme pyrkisi tähän jokainen päivä?
Asiakkaitamme ovat niin kirjoittamisen harrastajat kuin ammattilaiset, erilaiset yhteisöt ja yksilöt lapsista ikä-ihmisiin. Järjestämme monimuotoisia palveluita myös tapahtumien, luentosarjojen sekä kirjoittamisen saralla. Toimimme suunnannäyttäjinä, ohjaajina ja inspiraation lähteenä mm. kunnille, kaupungeille, yrityksille, yksityisille henkilöille ja erilaisille verkostoille sekä yhdistyksille.
Taitelijamme ovat kokeneita ammattilaisia, jotka osaavat luotsata niin luovia lapsia, eksyneitä kirjoittajia kuin tiimiytymättömiä työyhteisöjäkin oikeille urille. Haluamme pitää taitelijoistamme hyvää huolta, joten tarjoamme taiteilijoillemme koulutusta ja mahdollisuuksia aivan uudenlaiseen yhteistyöhön. Luomme uusia tapoja tehdä sanataiteellista työtä ja emme epäröi tarttua esiin nouseviin mahdollisuuksiin.
Olemme voittoa tavoittelematon yhdistys, joten toimintaamme tukevat järjestöt, rahastot, säätiöt ja julkisyhteisöt erilaisten apurahojen, toiminta- ja projektirahoitusten kautta. Teemme myös yhteistyötä erilaisten yhdistysten sekä järjestöjen kanssa monin eri tavoin ja yhdistyksemme jäsenet toimivat hyvin verkottoituneena voimavarana. Työllistämme taiteilijoita palveluidemme kautta valtakunnallisesti ja vailla tulosvaateita.
Kirjan talo – Bokens hus ry Toiminnanjohtaja
Linnankatu 24, 20100 Turku Petri Tähtinen
kirjantalo@gmail.com +358 44 552 7737
Y-tunnus 2285991-6 petri.tahtinen@kirjantalo.org

Kirjan talon tiimi

Petri Tähtinen
Petri TähtinenToiminnanjohtaja, yhteisöpedagogi, sosiaalisen runouden harrastaja
Kirjan talon henki, joka luovii läpi rahoitushakemusviidakkojen – sekä innokas sosiaalisen runouden harrastaja
Sofia Henttunen
Sofia HenttunenHallituksen jäsen, talousvastaava, graafikko/kuvittaja
Sofia vastaa Kirjan talon laskutuksesta ja palkanmaksusta sekä erilaista graafisen suunnittelun tehtävistä.

Laskuihin tai palkkoihin liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä: palkat.kirjantalo@gmail.com

Thua Aalto
Thua AaltoHallituksen jäsen, kurssivastaava
Muina aikoina Thua on sanataideohjaaja, SJL-joogan ohjaaja, projektipäällikkö, Turun matkailuopas ja FM, joka tykkää vetää erilaisia ryhmiä sekä päivätyökseen että iltaisin. Lukee ja kirjoittaa sujuvasti, tiiviisti ja jatkuvasti. Nauttii kaikenlaisesta sanojen ympärillä pyörimisestä, kirjoittajavertaistuesta ja frisbeegolfista. Addiktoitunut hyvään teehen ja kirjastoihin.
Hanna Rentola
Hanna RentolaHallituksen puheenjohtaja, kirjailija, Lavarunoakatemian rehtori
Juha Kulmala
Juha KulmalaHallituksen jäsen, runoilija, runoklubien isäntä
Tanssiva karhu-palkinnollakin palkittu runoilija, sanataiteen ryhdikäs tukija ja legendaarinen runoklubien isäntä.

Carmela Johansson
Carmela JohanssonHallituksen jäsen, Bokens hus -vastaava
Sara Koiranen
Sara KoiranenTuottaja-tiedottaja
Sara vastaa Kirjan talon viestinnästä ja tapahtumatuotannosta yhdessä toiminnanjohtajan kanssa. Saran suhde sanataiteeseen on muodostunut läheiseksi Turun yliopiston yleisen kirjallisuustieteen opintojen myötä. Lisäksi Sara toimii vapaana kirjoittajana, teatterintekijänä sekä Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon tuottajana.
Minna Svennevig
Minna SvennevigHallituksen jäsen, TtM, luonto- ja taidelähtöisten menetelmien opettaja, taideterapeutti, taiteilija
Haluaa toiminnallaan edistää taiteen ja kulttuurin terveysvaikutuksia.
Antti Tahkola
Antti TahkolaHallituksen jäsen, markkinointivastaava

Talon toimijoita