Ajattelevan kirjoittamisen hautomo

///Ajattelevan kirjoittamisen hautomo
Ajattelevan kirjoittamisen hautomo 2018-02-23T20:28:46+02:00

Ajattelevan kirjoittamisen hautomo

Kirjan talon käsikirjoitushautomossa käsikirjoituksen työstämiseen saa neuvoja, apua ja kommentteja sekä tietokirjoittamisen ammattilaisilta että toisilta kirjoittajilta. Tekstejä käsitellään syksyllä 2017 – keväällä 2018 yhteisissä kokoontumisissa Turussa Kirjan talolla. Kukin osallistuja saa tekstiä työstäessään palautetta, ohjeita ja kommentteja vetäjiltä.

Hautomossa käydään läpi toimivan ja tyylikkään filosofisen tietokirjoittamisen yleisiä periaatteita aina kokonaisuuden hahmottamisesta, rajaamisesta ja tasapainottamisesta argumentoinnin, muotoilun ja tyylin yksityiskohtiin. Lisäksi osallistujat saavat käsityksen toimitusprosessista.

Kurssin pääpaino on kuitenkin osallistujien tekstien kommentoinnilla ja yhteisellä keskustelulla. Hautomoon kuuluu neljä kokoontumista, joissa ennen kaikkea kommentoidaan lähetettyjä käsikirjoituksia tai niiden osia ja keskustellaan niistä. Kurssin vetäjät kommentoivat jokaista käsikirjoitusta henkilökohtaisesti ja auttavat tekstin työstämisessä kohti valmista teosta.

Ohjaaja: Filosofisen niin & näin –aikakausjulkaisun ja kirjasarjan toimittajat Antti Salminen ja Maria Salminen. Antti on tietokirjoittaja ja kirjailija, Maria on tutkija ja kääntäjä.
Hakeminen: Osallistujat valitaan avoimella haulla käsikirjoituksen tiivistelmän ja noin kahden liuskan mittaisen tekstinäytteen perusteella. Hakemukset postitetaan Kirjan talolle osoitteeseen Linnankatu 24, 20100 Turku. Hakemuksen voi lähettää myös sähköisesti osoitteeseen kurssit.kirjantalo@gmail.com. Hakemuksia otetaan vastaan niin kauan, kunnes osallistujia on riittävästi hautomon toteutukseen.
Ajankohta: Hautomo pyritään aloittamaan syksyllä 2017, heti kun osallistujia on tarpeeksi.
Ensimmäinen kokoontumiskerta varmistetaan osallistujien kesken valintojen jälkeen. Tekstien käsittelypäivät järjestellään osallistujien toiveiden mukaan. Käsikirjoitukset lähetetään vetäjille ja kaikille osallistujille viimeistään kaksi viikkoa ennen omaa käsittelykertaa. Hautomoon sisältyy neljä neljän tunnin mittaista kokoontumiskertaa.
Hinta: 600€ / 300€ per osallistuja
Alennukset: Kirjan talon jäsenet, niin&näin -lehden kestotilaajat, opiskelijat, työttömät, eläkeläiset -50%

Vaikeusaste: Keskitaso

Tiedustelut

    Nimi (pakollinen)

    Sähköposti (pakollinen)

    Puhelinnumero (pakollinen)

    Viesti

    Aiheeseen liittyvät muut kurssit