Kirjailija-akatemia

Kirjailija-akatemia 2020-09-12T10:15:04+02:00

Kirjailija-akatemia

Kirjan talon Kirjailija-akatemia on tarkoitettu kirjailijan urasta haaveileville luoville kirjoittajille. Akatemiassa ylläpidetään tekstin tuotantokykyä, opitaan itsestä kirjoittajina ja lukijoina, sekä työstetään jokaisen osallistujan omaa pitkää kaunokirjallista teosta. Akatemian lukuvuoden aikana kukin osallistuja kirjoittaa myös novellin, jotka on tarkoitus julkaista ryhmän yhteisenä antologiana lukuvuoden päätteeksi, kesällä 2021.

Kirjan talon kurssit ovat vuosien aikana auttaneet useita kirjoittajia tuntemattomuudesta julkaisseiksi kirjailijoiksi. Kirjailija-akatemia kokoaa ensimmäistä kertaa yhteen Kirjan talon kokemuksen ja osaamisen kirjoittajien sparraajana sekä kirjailijoiden kehittäjänä. Kirjailija-akatemia mahdollistaa käsikirjoituksen työstämisen pöytälaatikosta kustantajan käsiin. Akatemian lukuvuoden aikana koottava antologia toimii myös erinomaisena käyntikorttina aloitteleville kirjailijoille sekä tutustuttaa osallistujat kirjan toimitukselliseen prosessiin.

Akatemian opetus on monimuoto-opetusta ja ryhmä kokoontuu kolmen viikon välein Kirjan talolla, Turun keskustassa. Lähiopetukseen on mahdollista osallistua myös etänä videopuhelun kautta. Osallistujat saavat lukuvuoden aikana palautetta omista teksteistään sekä ohjaajalta että vertaisryhmältä. Lisäksi osallistujat saavat kuukausittain kirjallisen palautteen ohjaajalta tekeillä olevasta tekstistä.

Ohjaaja: Jussi Seppänen
Hakeminen: Kirjailija-akatemiaan voit hakea 10.9.2020 mennessä yhden liuskan pituisella, vapaamuotoisella kirjoittajaesittelyllä itsestäsi sekä max. 5 liuskan tekstinäytteellä. Hyväksytyille hakijoille ilmoitetaan ja tämän jälkeen ilmoittavat, ottavatko paikan vastaan. Ilmoitus on sitova.
Ajankohta: Tapaamiskerrat 2020-21

2020

 15.10. / 5.11. / 26.11. / 17.12.

Huom! Muuttunut ensimmäinen aloituskerta. Yksi kerta sovitaan lisäksi kurssille osallistuvien kesken.

2021

14.1. / 4.2. / 25.2. / 18.3. / 8.4. / 29.4. / 20.5. / 10.6.

Aina klo 18.00 – 21.30

Hinta: 990€. Hinta sis. kurssiosallistumisen palautteineen ja verkkoalustoineen sekä antologian toimituksellisen työn (oikoluku ja taitto). Painetut kirjat laskutetaan erikseen tilausmäärän mukaan. Lasku on mahdollista saada lukuvuosi- tai lukukausikohtaisena.
Alennukset: Opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset -50%
Jäsenet: -50%
Hakemukset ja lisätiedot: kurssit.kirjantalo@gmail.com

Vaikeusaste: Keskitaso

Tiedustelut

    Nimi (pakollinen)

    Sähköposti (pakollinen)

    Puhelinnumero (pakollinen)

    Viesti

    Aiheeseen liittyvät muut kurssit