Kirjailija-akatemia

Kirjailija-akatemia 2021-07-22T08:51:27+02:00

Kirjailija-akatemia

Kirjan talon Kirjailija-akatemia on tarkoitettu kirjailijan urasta haaveileville luoville kirjoittajille. Akatemiassa ylläpidetään tekstin tuotantokykyä, opitaan itsestä kirjoittajina ja lukijoina, sekä työstetään jokaisen osallistujan omaa pitkää kaunokirjallista teosta. Akatemian lukuvuoden aikana kukin osallistuja kirjoittaa myös novellin, jotka on tarkoitus julkaista ryhmän yhteisenä antologiana lukuvuoden päätteeksi, kesällä 2022.

Kirjan talon kurssit ovat vuosien aikana auttaneet useita kirjoittajia tuntemattomuudesta julkaisseiksi kirjailijoiksi. Kirjailija-akatemia kokoaa ensimmäistä kertaa yhteen Kirjan talon kokemuksen ja osaamisen kirjoittajien sparraajana sekä kirjailijoiden kehittäjänä. Kirjailija-akatemia mahdollistaa käsikirjoituksen työstämisen pöytälaatikosta kustantajan käsiin. Akatemian lukuvuoden aikana koottava antologia toimii myös erinomaisena käyntikorttina aloitteleville kirjailijoille sekä tutustuttaa osallistujat kirjan toimitukselliseen prosessiin.

Akatemian opetus on monimuoto-opetusta ja ryhmä kokoontuu kolmen viikon välein Kirjan talolla, Turun keskustassa. Lähiopetukseen on mahdollista osallistua myös etänä videopuhelun kautta. Osallistujat saavat lukuvuoden aikana palautetta omista teksteistään sekä ohjaajalta että vertaisryhmältä.

Kirjailija-akatemiassa jokainen opiskelija työstää omaa käsikirjoitustaan koko lukuvuoden ajan. Opiskelija saa kolmen viikon välein opettajalta palautetta 10 kirjoittamastaan sivusta. Vuoden aikana opiskelija saa siis palautetta noin 90 kirjoittamastaan liuskasta sekä kirjoittaa yhden antologiaan päätyvän novellin.  Tunneilla taas perehdytään aina kerralla kolmen opiskelijan teksteihin ja opiskellaan niiden avulla kirjoittamiseen liittyviä asioita.

Ohjaaja: Jussi Seppänen

Hakeminen: Kirjailija-akatemiaan voit hakea 5.9.2021 mennessä yhden liuskan pituisella, vapaamuotoisella kirjoittajaesittelyllä itsestäsi sekä max. 5 liuskan tekstinäytteellä. Hyväksytyille hakijoille ilmoitetaan ja tämän jälkeen ilmoittavat, ottavatko paikan vastaan. Ilmoitus on sitova.


Ajankohta: Tapaamiskerrat 2021-2022

2021

30.9. / 14.10. / 4.11. / 25.11. / 17.12. klo 18-21.30

2021

13.1. / 3.2. / 24.2. / 17.3. / 7.4. / 28.4. / 19.5. klo 18-21.30

Hinta: 1350 / 850 €

Hinta sis. kurssiosallistumisen palautteineen ja verkkoalustoineen sekä antologian toimituksellisen työn (oikoluku ja taitto). Painetut kirjat laskutetaan erikseen tilausmäärän mukaan. Lasku on mahdollista saada lukuvuosi- tai lukukausikohtaisena.

Alennettu hinta Kirjan talon jäsenille, opiskelijoille, työttömille, eläkeläisille.

Hakemukset ja lisätiedot: kurssit.kirjantalo@gmail.com

Vaikeusaste: Keskitaso

Tiedustelut

    Nimi (pakollinen)

    Sähköposti (pakollinen)

    Puhelinnumero (pakollinen)

    Viesti

    Aiheeseen liittyvät muut kurssit