Luovan lukemisen lukupiiri

/Luovan lukemisen lukupiiri
Luovan lukemisen lukupiiri 2019-09-02T10:14:39+00:00

Luovan lukemisen lukupiiri

Luovan lukemisen lukupiiri

Luovan lukemisen lukupiiri tarjoaa mahdollisuuden olla kaunokirjallisuuden äärellä elävästi ja luovasti. Lukupiirissä luetaan kaunokirjallisuutta paikan päällä ja välillä luettavaa tulee myös kotiin. Tapaamisissa keskustellaan luetusta ja tehdään myös kirjoitusharjoituksia. Osallistumiseen ei tarvita aikaisempaa kokemusta lukupiireistä, kiinnostus kirjallisuuteen ja halu sitoutua ryhmään riittävät.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Piirin tapaamiset
Piiri kokoontuu seitsemän kertaa, joka toinen keskiviikko klo 17–19.
Tapaamiset pidetään 18.9. / 2.10. / 16.10. / 30.10. / 13.11. / 27.11 / 11.12.2019
Tapaamiset pidetään Kirjan talolla.

Piirin hinta on 30 euroa. Koska lukupiiri kuuluu tutkimushankkeeseen, on osallistumismaksu hyvin pieni ja käytetään vain tilakulujen kattamiseen.

Piiriä ohjaa yleisen kirjallisuustieteen tutkimusavustaja ja kirjallisuusterapiaohjaaja, FM Eevastiina Kinnunen.

Ilmoittautumiset
Paikat täytetään ilmoittatumisjärjestyksessä, piiriin otetaan noin 5-7 osallistujaa. Kaikki osallistujat haastatellaan viikolla 37. Osallistujilta pyydetään sitoutumista piirin kaikkiin tapaamisiin, läsnäolo etenkin ensimmäisellä ja viimeisellä kerralla todella tärkeää.

Ilmoittautuminen aikavälillä 12.8.–5.9.2019. Ilmoittautuminen ja mahdolliset kysymykset Eevastiinalle osoitteeseen eemaki@utu.fi . Palaan sähköpostin äärelle kesälomilta vasta 12.8., sitä ennen mahdolliset kiireelliset tiedustelut osoitteeseen kirjantalo@gmail.com.

Lukupiiri kuuluu Turun yliopiston tutkimushankkeeseen Narrative, reading and wellbeing, joka on osa Suomen Akatemian Välineelliset kertomukset -konsortiota (https://instrumentalnarratives.wordpress.com/).  Hankkeessa tutkitaan lukupiirien vaikutusta osallistujiin, heidän hyvinvointiinsa ja kerronnalliseen toimijuuteensa. Tästä syystä ryhmään tulijat haastatellaan syksyn alussa ennen lukupiiriä ja loppusyksyllä lukupiirin jälkeen. Lisäksi he täyttävät lukemiseen ja yleiseen hyvinvointiinsa liittyviä kyselykaavakkeita.

Osallistujilla on myös mahdollisuus antaa lukupiirin aikana kirjoittamansa tekstit tutkimuskäyttöön. Ennen tutkimusta osallistujat allekirjoittavat suostumusasiakirjan. Tutkimuksessa noudatetaan Turun yliopiston tietoturvapolitiikkaa ja eettisen tutkimuksen periaatteita.

Vaikeusaste: Helppo
Vaikeusaste: Keskitaso
Vaikeusaste: Vaikea

Aiheeseen liittyvät muut kurssit