Runouden keinot proosassa 17.-18.4.2021

/Runouden keinot proosassa 17.-18.4.2021
Runouden keinot proosassa 17.-18.4.2021 2021-01-25T17:16:12+02:00

Runouden keinot proosassa -viikonloppukurssi 17.-18.4.2021

Runouden keinot proosassa -viikonloppukurssi

Viime vuosina proosassa on ollut nähtävissä runouden keinojen valuminen osaksi proosailmaisua. Lajien väliset rajat ovat usein keinotekoisia, mutta siitä huolimatta proosan ja runouden keinot ovat pysyneet kauan erillisinä. Kurssin ajatuksena on tehdä näkyväksi näitä piirteitä, kuten äänteellistä kuviointia ja tekstin totutusta poikkeacaa asettelua sivulle, jotka toimivat sekä proosassa että runoudessa.

Kurssi-ilmoittautumisen lisäksi osallistujien tulee toimittaa kurssin ohjaajille ennakkotehtävänä tekstinäytte, jossa on hyödynnetty sekä proosan että runouden keinoja. Mallia tekstille voi hakea muun muassa Sinikka Vuolan Replikasta, Kristiina Carlson Herra Darwinin puutarhurista tai Kaj Kalinin Designistä.

Palauta tekstinäyte viimeistään 31.3.2021 osoitteeseen parkko@kaapeli.fi. Otsikoi viestisi ”Ennakkotehtävä, Runouden keinot”. Lähetä tekstisi erillisenä pdf-liitteenä. Tekstin pituus on max. 2 liuskaa (fontti Times New Roman, fontin koko 12).

Mikäli kurssille ilmottautuu enemmän hakijoita kuin kurssipaikkoja on tarjolla, kurssin ohjaajat valitsevat osallistujat tekstinäytteiden perusteella. 

Kurssia vetävät väitöskirjaa kaunikirjallisuuden kokeellisista tyylikeinoista kirjoittava kirjallisuudentutkija Noora Vaakanainen ja runoilija Tommi Parkko.

Ohjaaja: Tommi Parkko & Noora Vaakanainen
Ajankohta: 17.-18.4.2021 klo 11-16
Hinta: 190 / 120 €

Alennettu hinta työttömille, opiskelijoille, eläkeläisille sekä Kirjan talon jäsenille.

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli sinulla on kysyttävää Kirjan talon kursseille ilmoittautumisesta tai kurssimaksuista, ole yhteydessä sähköpostitse kurssit.kirjantalo@gmail.com. Mikäli sinulla on kysyttävää ennakkotehtävästä tai kurssin sisällöistä, ole yhteydessä parkko@kaapeli.fi.

Vaikeusaste: Helppo
Vaikeusaste: Keskitaso
Vaikeusaste: Vaikea

Ilmoittaudu kurssille

ILMOITTAUDU MUKAAN KURSSILLE TÄSTÄ!