Kirjan talosta

/Kirjan talosta
Kirjan talosta 2015-01-08T10:05:15+02:00

 

Kirjan talo sijaitsee Turussa, Aurajoen rannalla osoitteessa Linnankatu 24, vain parin korttelin päässä kauppatorilta.

Kirjan talossa on kahden, kolmen ja neljän työpisteen työhuoneet, pienryhmähuone ja neuvotteluhuone. Kirjan talon suojissa toimivat vuonna 2015 Burning Bridge Literary Agency, Turun Kaupunginosaviikot, Kirjoittajayhdistys Kapustarinta ry, Nihil Interit, Lounais-Suomen kirjailijat , Runoviikko Varsinais-Suomessa, Savukeidas-kustantamo, Littera Baltica, Taideyhdistys Olohuone ry, Osuuskunta Kirjasin, Kirjallisuusterapiayhdistyksen Turun jaosto sekä Turun Sanataideyhdistys ry. Noin puolelle yhdistyksistä Kirjan talo on ollut kotipaikka vuodesta 2007 lähtien.

Kirjan talolla työskentelee kääntäjiä, kirjailijoita, toimittajia, tutkijoita ja yhdistysten toimihenkilöitä. Kirjan talon kokoustilat ovat alueen kulttuuritoimijoiden ahkerassa käytössä. Talolla ovat jo vuosien ajan kokoontuneet säännöllisesti erilaiset luku- ja kirjoittajapiirit, Oriveden opiston Vapaan kirjoittajakoulun proosa- ja lyriikkaryhmät, kirjallisuusterapiaryhmät sekä Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton Turun jaosto. Kiireisimpinä viikkoina Kirjan talolle karttuu yli sata käyttökertaa, vuotuisen käytön jäädessä hieman alle kolmeen tuhanteen käyntiin.

Kirjan talo ja useat sen suojissa toimivat yhdistykset järjestävät tapahtumia niin Turussa, Varsinais-Suomessa kuin koko maassa yhteistyöverkostojensa kautta. Erillisiä tapahtumia Kirjan talon toimijat toteuttavat noin kaksi sataa vuodessa. Kirjan talon Kirjakaveripalveluja toimitetaan jo kolmatta vuotta Turun lähikirjastoihin ja yli sadan kappaleen vuosivauhtia.

Kirjan talossa järjestetään kirjallisten teosten julkistamistilaisuuksia, yhdistysten kokouksia, juhlistuksia, verkostonyyttäreitä sekä kurssi- ja koulutustoimintaa. Kirjan talo on tilana pirskahteleva, yhteyksiä ja ideoita luova arkinen työpaikka sekä elävä tulevaisuusfoorumi. Kirjan talo istuu jo hyvin Aurajoen kulttuurimaisemaan.

Samassa talossa toimivat myös Varsinais-Suomen taidetoimikunta, Viestintä Tarmio, Läntinen tanssin aluekeskus sekä Turun ylioppilasteatteri. Talon yhteinen keittiö tuo oman mausteensa Kirjan talon värikkääseen arkeen.