Jyväskyläläinen vieras runoili itsensä voittoon Runopuulaakin Turun aluekarsinnassa

//Jyväskyläläinen vieras runoili itsensä voittoon Runopuulaakin Turun aluekarsinnassa

Jyväskyläläinen vieras runoili itsensä voittoon Runopuulaakin Turun aluekarsinnassa

Ravintola Hugossa torstai-iltana 19.4. järjestetyssä Poetry Slamin eli lavarunouden SM-kilpailun Turun aluekarsinnassa itsensä voittoon runoili Turussa vierailulla ollut keskisuomalainen A-P Kivinen. Kivinen ylsi finaalin voittoon koko kisan suurimmalla pistemäärällä 27,0. Toiseksi finaalissa tulivat turkulainen Kalle Talonen pisteillä 26,6 ja kolmanneksi niin ikään turkulainen Ann-Charlotte Palmgren pisteillä 24,3.

Kivinen toteaa olleensa Turun alueella vain ohikulkumatkalla, ja tulleensa huvikseen koettamaan onneaan kilpailuun. Hän koki tulkinneensa lavalla tekstejä, joihin ihmisten on mahdollista samaistua. ”Tekstien sisältö puhuu esiintymisessäni puolestaan. Annan sanojen itsessään vaikuttaa kuulijoissa, esityksellisyyteen pyrkimisen sijaan”, Kivinen sanoo. Turussa hänen tekstinsä vaikutti ainakin tuomaristoon paremmin kuin Jyväskylän karsinnoissa aiemmin samalla viikolla, jossa h

än putosi kisasta jo ennen toista kierrosta.

Turun Runopuulaakiin osallistui kokonaisuudessaan 13 etukäteen ja paikan päällä ilmoittautunutta lavarunoilijaa. Tuomaristossa istuivat viisi vapaaehtoiseksi ilmoittautunutta yleisön edustajaa: Ville Ollonqvist, Kimmo Lilja, Oona Lilja, Mustimarja Mäenpää sekä Anna Tuukkanen. Illan aikana kuultiin niin ruotsinkielistä, mitallista kuinvain muutama minuutti ennen esiintymistäkin kirjoitettuja tekstejä. Loppuillasta runoyleisöä viihdytti pehmein sävelin vielä Slow BLVD-yhtye Santeri Palkivaaran, Roope Kantosen ja Anniina Irmelin voimin.

Kivinen osallistuu Turun edustajana SM-loppukilpailuun Kuopiossa 26.5.2012. Kuopiossa valittava SM-voittaja lähtee vuonna 2013 edustamaan Suomea Poetry Slamin maailmanmestaruuskisoihin Pariisiin. Vuoden 2012 MM-mittelöissä Suomea edustaa hallitseva lavarunouden suomenmestari, kuopiolainen Seija Hämäläinen.

zp8497586rq
By | 2014-09-20T08:42:56+02:00 huhtikuu 20th, 2012|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Jyväskyläläinen vieras runoili itsensä voittoon Runopuulaakin Turun aluekarsinnassa

About the Author: