Suomen parhaan lavarunoilijan tittelistä kisataan Hugossa 19.4.2012!

//Suomen parhaan lavarunoilijan tittelistä kisataan Hugossa 19.4.2012!

Suomen parhaan lavarunoilijan tittelistä kisataan Hugossa 19.4.2012!

Suomen Poetry Slamin Turun aluekarsinta järjestetään kortteliravintola Hugossa torstaina 19.4.2012 klo 20 alkaen. Illan voittajaksi selviytyvä lavarunoilija lähtee Kuopioon kisaamaan kansallisesta kunniasta valtakunnalliseen loppukilpailuun 26.5.2012. Runoilemaan on mahdollista ilmoittautua paikan päällä (viimeistään puoli tuntia ennen tapahtuman alkua) tai etukäteen osoitteeseen anni.valimaki@kirjantalo.org. Kilpailun tarkemmat säännöt löytyvät alta.

Illan juontaa runoilija Esa Hirvonen.
Loppuillan puoliakustisesta musiikista vastaa Slow BLVD -yhtye.

Aluekarsinnoista valtakunnalliseen finaaliin paikkansa ovat jo vahvistaneet Miia Paani Oulun karsinnasta, sekä Minna Kettunen Kuopion karsinnasta.

Viime vuonna Turun karsinnasta Kuopioon lähti edustamaan Robert Meriruoho, joka menestyksekkäästi eteni kolmannelle sijalle. MM-loppukilpailu järjestetään tänä vuonna Pariisissa 4.–10.6., jossa Suomea edustaa hallitseva lavarunouden Suomen mestari (2011) Seija Hämäläinen.

—–

Runopuulaaki: Poetry Slamin Varsinais-Suomen aluekarsinta & Slow BLVD 19.4. klo 20.00. Kortteliravintola Hugo, Stålarminkatu 2, Turku. Vapaa pääsy. Lisätietoja: anni.valimaki@kirjantalo.org

—–

RUNOPUULAAKI 2012 SÄÄNNÖT

1. Runopuulaakiin runoilija ilmoittautuu joko etukäteen järjestäjille tai paikan päällä puoli tuntia ennen runoilujen alkua.

2. Puulaakin esikarsintaan ja finaaliin runoilija osallistuu yksin ja esitettävien runojen on oltava runoilijan omia.

3. Esityksen kesto on rajattu kolmeen minuuttiin. Ajanotto alkaa runoilijan ensimmäisestä sanasta. Ajan päättyminen ilmoitetaan, ja ajan ylityksen tuomaristo arvioi kohtuulliseksi katsomallaan tavalla.

4. Mikrofonin ja tekst

ipaperin lisäksi muun rekvisiitan tai musiikin käyttö ei ole sallittua.

5. Ensimmäisellä kierroksella runoilijoiden esiintymisjärjestys arvotaan.

6. Kilpailun tuomaristoon kuuluu viisi yleisön edustajaa. Raadin viisi yleisöjäsentä valitsee järjestäjä ennen kilpailun alkua vapaaehtoiseksi ilmoittautuneiden, puolueettomien ja arvostelukykyisten kansalaisten joukosta.

7. Yleisöraati jakaa pisteet asteikolla 1,0 – 10,0 niin, että 10 on paras. Ylin ja alin arvostelu jätetään huomioimatta ja kolmen keskimmäisen pisteet lasketaan yhteen. Tasapisteissä karsinnan juontaja valitsee jatkoon pääsijän.

8. Toiselle kierrokselle raati valitsee puolet runoilijoista, joista ensimmäisenä esiintyy vähiten pisteitä saanut.

9. Karsintojen kolmannelle kierrokselle raati valitsee kolme kilpailijaa, joista voittajan valitsee sama tuomaristo.

10. Alueellisen karsinnan voittaja jatkaa valtakunnalliseen loppukilpailuun, joka järjestetään Kuopiossa lauantaina 26.5.2012. Runopuulaakin voittaja on myös kahdestoista lavarunouden Suomen mestari, joka edustaa Suomea Pariisin Bobignyssä järjestettävissä Poetry Slamin MM-kisoissa vuonna 2013.

11. Kuopiossa järjestetään perjantaina 25.5.2012 ns. keräilyerä, josta loppukilpailuun pääsee yksi, kaksi tai useampi runoilija järjestäjien harkinnan mukaan.

(Finaaliin pääsijöiden määrä ilmoitetaan ennen keräilyerän alkua. Finalistien määrä riippuu järjestäjien resursseista, koska kaikille lauantaina loppukilpailuun osallistuville korvataan matkakulut halvimman matkustustavan mukaan ja tarjotaan ilmainen majoitus yhdeksi yöksi.)

12. Runopuulaakin säännöistä vastaavat yhteistyössä runokarsintojen järjestäjät, Runokukko ja Kuopio Festivals.

zp8497586rq
By | 2014-09-20T08:42:58+02:00 huhtikuu 5th, 2012|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Suomen parhaan lavarunoilijan tittelistä kisataan Hugossa 19.4.2012!

About the Author: