Vapaa kirjoittajakoulu: Lyriikkaryhmä (jatko)

//Vapaa kirjoittajakoulu: Lyriikkaryhmä (jatko)

Vapaa kirjoittajakoulu: Lyriikkaryhmä (jatko)

Opettajana Tommi Parkko
Kokoontuu 1 – 2 kertaa kuukaudessa klo 17:00 – 20:00 neljä oppituntia kerrallaan. Oppitunnin pituus 45 min. Kokoontumisiltoja on yhteensä 7.
Lisäksi kukin osallistuja laatii oman runokokoelman ensimmäisen version etäopiskeluprojektina, johon kuuluu yhteensä 16 etäopintokirjettä syyskuusta toukokuuhun.
Ensimmäinen kokoontuminen on 4.9.2012.
Vapaa kirjoittajakoulu:
Kenelle?
Vapaa kirjoittajakoulu on tarkoitettu niille, jotka haluavat opiskella luovaa kirjoittamista täysin omien tavoitteidensa mukaan. Koulutus soveltuu myös niille, jotka eivät juuri ole hankkineet kokemusta kirjoittamisesta, mutta haluavat kokeilla alaa omaksi ilokseen. Myös niille, jotka haluavat hankkia perustietoa ja taitoja myöhempää jatko-opiskelua varten.
Lukuvuoden mittaisen koulutuksen laajuus 20 op / ryhmä.

Koulutuksen sisältö ja tavoitteet
Monimuotokoulutus käy hyvin taiteelliseen ilmaisuun suuntautuville aikuisille iästä riippumatta. Osallistuja voi valita runo-, proosa- tai draamaryhmän tai osallistua useaan ryhmään.
Lähiopetuksessa käydään läpi esteettisiä, runousopillisia, lajiteoreettisia ja muita luovaan toimintaan liittyviä kysymyksiä ja tehdään pikaharjoituksia. Myös ennakkotehtäviä voidaan antaa oppitunneilla käsiteltäviksi. Osallistujien toiveet otetaan huomioon lähiopetusta ja etätehtäviä suunniteltaessa.
Lukuvuoden aikana voidaan myös tutustua monentyyppiseen alalla julkaistuun kirjallisuuteen lukupiiri-iltojen kautta. Kurssilla ei suoriteta avoimen yliopiston arvosanoja.
Jos osallistuu 1 opiskeluryhmään, lähiopetusta on n. 2 iltana / kk (à 4 oppituntia). Jos osallistuu 2 ryhmään, lähiopetusta on keskimäärin 4 iltana / kk. Lisäksi kurssiin sisältyy maksuton osallistuminen Huum

orin & Satiirin Symposium –kurssiin (15 t) Oriveden Nauru -talvikarnevaalissa 8. – 10.2.2013.

Lähiopetusten rinnalla on etäopintojaksoja, joiden aikana tehdään kurssin aiheen Si vous etes juste un nouveau venu dans le monde du casino , vous pourrez peut-etre pas assurer dans quelle direction aller en utilisant les jeux et il peut etre dangereux de commencer avec de l'argent reel immediatement. mukaan esim. omaa proosatekstiä – tai muita kirjoitustehtäviä – tavoitteena oman teoksen ensimmäinen käsikirjoitusversio. (Yhden etäopintokirjeen laajuus 1 opintopiste)

Kurssipaikka
Kirjan talo osoitteessa Linnankatu 24, Turku.

Kurssimaksu

Koko vuoden kurssimaksu 350 euroa / ryhmä. Puolen vuoden maksu 195 euroa (7 iltaa ja 8 etäopintokirjettä).

Jos osallistuu kahteen ryhmään, kurssimaksu on 600 euroa

Hinnat ovat pakettihintoja vähintään puolen vuoden kurssista. Yksittäisiin opetusiltoihin osallistuvalta laskutetaan 35 euroa / ilta (ilman etäopintokirjeitä).
Jos osallistuja kurssin jälkeen haluaa arvioinnin kokonaisesta tekstikäsikirjoituksesta, siitä laskutetaan erikseen KVS:n arvostelupalvelun listahinnan mukaan.

Kurssille hakeminen
Vapaamuotoisen hakemuksen liitteiksi hakijan vapaamuotoinen esittely omasta itsestään ja kokemuksestaan luovana kirjoittajana sekä näytetekstit (5 – 10 liuskaa opiskeltavaksi valitusta lajista).
Hakemukset lähetetään 20.8.2012 mennessä osoitteeseen:
Oriveden Opiston kirjoittajakoulutus, Koulutie 5, 35300 Orivesi TAI
sähköpostilla: orivedenopisto@kvs.fi
Lisätietoa:
orivedenopisto@kvs.fi
www.orivedenopisto.fi
zp8497586rq
By | 2014-09-20T08:42:40+02:00 toukokuu 25th, 2012|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Vapaa kirjoittajakoulu: Lyriikkaryhmä (jatko)

About the Author: