Poetry Slam Turku torstaina 21.3. ravintola Hugossa

//Poetry Slam Turku torstaina 21.3. ravintola Hugossa

Poetry Slam Turku torstaina 21.3. ravintola Hugossa

Runopuulaakin eli kansallisen lavarunouskilpailun Turun karsinta tulee taas!

Poetry Slamin Turun karsinta käydään kortteliravintola Hugossa torstaina 21.3. klo 19.30 alkaen. Paikan päällä ilmoittautumisia aletaan ottaa vastaan klo 19 – myös ennakkoilmoittautuminen onnistuu. Tuomarit valitaan yleisön joukosta, joten myös tuomarointiin halajavia kehotetaan saapumaan paikalle hyvissä ajoin!

Karsinta käydään kolmessa kierroksessa. Kilpailuehdokkaiden kannattaa siis varautua kolmella erillisellä tekstillä mikäli yleisön joukosta valitun tuomariston pisteet riittävät finaalikierroksille asti. Kukin teksti saa pituudeltaan olla enintään kolme minuuttia. Kilpailun tarkemmat ohjeet ja säännöt löytyvät osoitteesta http://www.kirjantalo.org/ tai http://runokukko.blogspot.fi/ sekä paikan päältä.

Illan voittaja pääsee kamppailemaan Turun seudun edustajana Kuopiossa 25.5. järjestettävään finaaliin lavarunouden suomenmestaruudesta, sekä esiintymään Kirja irti! -kirjallisuusfestivaalin päätösklubille Turkuun.

Kisailun jälkeen siirrytään illan musiikkiosioon, kun Slow BLVD rytmittää illan tunnelmalliseen päätökseen. Tapahtuman juontaa kirjallisuuslehti Lumoojan päätoimittaja Noora Lehtimäki.

Tervetuloa lausumaan illan yleisö ja tuomaristo kumoon!

Yhteistyössä Runokukko ja Kirjan talo ry.

———–
Poetry Slam Turku. Torstaina 21.3. klo 19.30 alkaen. Kortteliravintola Hugo, Stålarminkatu 2, Turku. K18. Vapaa pääsy.

Lisätiedot ja ennakkoilmoittautumiset: anni.valimaki@kirjantalo.org

———–

RUNOPUULAAKI 2013 SÄÄNNÖT:

1. Runopuulaakiin runoilija ilmoittautuu joko etukäteen järjestäjille tai paikan päällä puoli tuntia ennen runoilujen alkua.

2. Puulaakin esikarsintaan ja finaaliin runoilija osallistuu yksin ja esitettävien runojen on oltava

runoilijan omia.

3. Esityksen kesto on rajattu kolmeen minuuttiin. Ajanotto alkaa runoilijan ensimmäisestä sanasta. Ajan päättyminen ilmoitetaan, ja ajan ylityksen tuomaristo arvioi kohtuulliseksi katsomallaan tavalla.

4. Mikrofonin ja tekstipaperin lisäksi muun rekvisiitan tai musiikin käyttö ei ole sallittua.

5. Ensimmäisellä kierroksella runoilijoiden esiintymisjärjestys arvotaan.

6. Kilpailun tuomaristoon kuuluu viisi yleisön edustajaa. Raadin viisi yleisöjäsentä valitsee järjestäjä ennen kilpailun alkua vapaaehtoiseksi ilmoittautuneiden, puolueettomien ja arvostelukykyisten kansalaisten joukosta.

7. Yleisöraati jakaa pisteet asteikolla 1,0 – 10,0 niin, että 10 on paras. Ylin ja alin arvostelu jätetään huomioimatta ja kolmen keskimmäisen pisteet lasketaan yhteen. Tasapisteissä karsinnan juontaja valitsee jatkoon pääsijän.

8. Toiselle kierrokselle raati valitsee puolet runoilijoista, joista ensimmäisenä esiintyy vähiten pisteitä saanut.

9. Karsintojen kolmannelle kierrokselle raati valitsee kolme kilpailijaa, joista voittajan valitsee sama tuomaristo.

10. Alueellisen karsinnan voittaja jatkaa valtakunnalliseen loppukilpailuun, joka järjestetään Kuopiossa lauantaina 25.5.2013. Runopuulaakin voittaja on myös kolmastoista lavarunouden Suomen mestari, joka edustaa Suomea Pariisin Bobignyssä järjestettävissä Poetry Slamin MM-kisoissa vuonna 2014.

11. Kuopiossa järjestetään perjantaina 24.5.2013 toisen kerran ns. keräilyerä, josta loppukilpailuun pääsee yksi, kaksi tai useampi runoilija järjestäjien harkinnan mukaan.

(Finaaliin pääsijöiden määrä ilmoitetaan ennen keräilyerän alkua. Finalistien määrä riippuu järjestäjien resursseista, koska kaikille lauantaina loppukilpailuun osallistuville korvataan matkakulut halvimman matkustustavan mukaan ja tarjotaan ilmainen majoitus yhdeksi yöksi.)

12. Runopuulaakin säännöistä vastaavat yhteistyössä runokarsintojen järjestäjät, Runokukko ja Kuopio Festivals.

zp8497586rq
By | 2018-02-23T20:29:03+02:00 maaliskuu 14th, 2013|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Poetry Slam Turku torstaina 21.3. ravintola Hugossa

About the Author: