Digitaalisen tarinankerronnan viikonloppukurssi Kirjan talolla 23.–24.8.2014 klo 9–17

//Digitaalisen tarinankerronnan viikonloppukurssi Kirjan talolla 23.–24.8.2014 klo 9–17

Digitaalisen tarinankerronnan viikonloppukurssi Kirjan talolla 23.–24.8.2014 klo 9–17

Digitaalinen tarinankerronta ? Oman elämän tutkiskelua ja taltiointia digitaalisen median tarjoamin ilmaisukeinoin

Ohjaaja: Pirita Juppi, FT, journalismin opettaja, digitaalisen tarinankerronnan kouluttaja (Osuuskunta Glokaali) Haluatko löytää uusia välineitä oman elämäsi merkityksellisten tapahtumien tutkiskeluun ja itseymmärryksesi kehittämiseen? Olisiko aika herättää pölyyntyneiden valokuva-albumien aarteet henkiin ja jalostaa perheen tai suvun tarina helposti jaettavaan videomuotoon? Digitaalinen tarinankerronta tarjoaa mahdollisuuden tähän ja moneen muuhun. Digitaalinen tarina eli digitarina on lyhyt (1-5 min) omaelämänkerrallinen ja henkilökohtainen videoteos, joka yhdistää kuvaa, ääntä ja tekstiä. Sen tekemisessä hyödynnetään ilmaisia tai edullisia ja helppokäyttöisiä välineitä ja ohjelmistoja. Sinun ei tarvitse olla media-alan ammattilainen, kuka tahansa voi kertoa tarinansa digitaalisen median ilmaisuvoimaisin keinoin. Kahden päivän käytännänläheisen kurssin päättyessä olet tehnyt oman ensimmisen digitarinasi. Viikonloppukurssilla opit:

  • Tuntemaan digitaalisen tarinankerronnan lajityyppinä ja työmenetelmänä.
  • Kirjoittamaan lyhyen omaelemänkerrallisen tarinan itsellesi merkityksellisestä aiheesta.
  • Hyödyntämään valokuvia itseilmaisun ja tarinankerronnan välineenä.
  • Skannaamaan ja käsittelemään vanhat albumikuvat digitarinaan sopivaan muotoon.
  • Tallentamaan kirjoitetun tekstisi digitarinan kertojanääneksi.
  • Hyödyntämään musiikkia ja äänimaailmaa tarinan ilmaisukeinoina.
  • Hyödyntämään ilmaisohjelmistoja sekä ilmaisia ja luvallisia aineistoja tarinasi tekemiseen.
  • Koostamaan kuvista, äänistä ja tekstistä oman digitarinasi videoeditointiohjelmalla.
  • Julkaisemaan digitarinasi netissä (vapaaehtoista).

Kurssi järjestetään Kirjan talossa (Linnankatu 24, 20100 Turku). Opetusta on lauantaina ja sunnuntaina kello 9-17 (välissä lounastauko). Kahvia ja teetä on tarjolla kummankin päivän aikana, lounas on omakustanteinen. Edellytyksenä kurssille osallistumiseen on oma kannettava tietokone. Mikäli sinulla on kuulokkeet, ota myös ne mukaan videoeditointia varten. Et tarvitse läppärillesi mitään erityisohjelmia. Käytämme videoeditointiin ilmaista selainpohjaista WeVideo-sovellusta, ja halutessasi voit asentaa työpajan aikana koneellesi ilmaiseksi saatavilla olevat kuvankäsittely- ja äänieditointiohjelmat. Skanneri ja digitaalinen äänitallennin ovat käytettävissä kouluttajan puolesta. Kurssin hinta on 200 euroa (Kirjan talon jäsenet/opiskelijat/työttömät/eläkeläiset 180 €). Ryhmäkoko on max. 10 ihmistä. Sitovat ilmoittautumiset 30.7. mennessä sähköpostitse: pirita.juppi@glokaali.org. Ilmoittautuneet saavat paluupostissa maksuohjeet sekä ennakko-ohjeet oman tarinan ideointiin ja työpajaan valmistautumiseen.   Lisätietoa kurssin ohjaajasta: https://www.linkedin.com/in/piritajuppi Listietoa digitaalisesta tarinankerronnasta: Juppi 2012: Digitaalinen tarinankerronta nuorten osallisuuden ja identiteettityön välineenä. Digital Storytelling Finland: http://dstfinland.ning.com/

By | 2018-02-23T20:29:01+02:00 kesäkuu 16th, 2014|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Digitaalisen tarinankerronnan viikonloppukurssi Kirjan talolla 23.–24.8.2014 klo 9–17

About the Author: