Satutandemi edistää monikielistä sanataidekasvatusta

//Satutandemi edistää monikielistä sanataidekasvatusta

Satutandemi edistää monikielistä sanataidekasvatusta

Kirjan talon koordinoima Satutandemi-hanke starttasi talvella 2014 maahanmuuttajataustaisille taiteilijoille, kirjastotyöntekijöille, varhaiskasvattajille ja opettajille suunnatulla koulutusosiolla. Koulutusjaksolla 14 erikielistä osallistujaa tutustuivat sanataidekasvatukseen Veera Vähämaan luotsaamana. Nyt kevään koulutusjakso on päättynyt ja hanke jalkautuu kirjastoihin, kouluihin ja päiväkoteihin.

Muuta kuin suomea äidinkielenään puhuvat tekijät ovat saaneet rinnalleen suomenkielisen sanataideohjaajatyöparin, jonka kanssa kehitetään kaksikielisen sanataidekasvatuksen menetelmiä. Kuukauden apurahoitetuille työskentelyjaksoille valittiin kevään koulutukseen osallistuneista Maria Vatanen, Marina Mgvdeladze, Kaltun Hassan, Karim Tsarkov ja Sari Tirkkonen. Suomenkielisistä sanataideohjaajista mukana ovat Veera Kivijärvi, Veera Lehtola ja Salla Tuukkanen Turun Sanataideyhdistyksestä. Eri-ikäiset lapset saavat tulevana syksynä tehdä sanataidetta niin suomeksi, englanniksi, venäjäksi kuin somaliksikin.

Satutandemi on Koneen säätiön tukemia Monikielisyys ja taide -hankkeita ja sen toteuttavat yhteistyössä Kirjan talo ry, Turun Sanataideyhdistys ja Turun kaupunginkirjasto.

By | 2014-09-20T08:40:33+02:00 kesäkuu 9th, 2014|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Satutandemi edistää monikielistä sanataidekasvatusta

About the Author: