Kirjoituskilpailu: Schildts & Söderströms etsii tositarinaa

//Kirjoituskilpailu: Schildts & Söderströms etsii tositarinaa

Kirjoituskilpailu: Schildts & Söderströms etsii tositarinaa

Schildts & Söderströms julistaa kirjoituskilpailun, jolla etsitään kertovan tietokirjallisuuden taitajia. Kustantamo hakee asiaproosaa, jota voi lukea kuin kaunokirjallisuutta.

Käytännössä lajityyppi voi tarkoittaa esimerkiksi journalistista reportaasia ajankohtaisesta aiheesta, koskettavaa elämäntarinaa, jolla on myös yleistä merkitystä, tai vaikka matkakertomusta, joka käyttää kaunokirjallisuuden keinoja. Aihe voi olla myös historiallinen.

Kilpailu on suomenkielinen, ja sen hakuaika päättyy 31.7.2015. Tuomaristoon kuuluvat tietokirjailija, toimittaja Elina Grundström sekä S&S:n kustannustoimittaja Johanna Laitinen, kustannuspäällikkö Mirjam Ilvas ja kustannusjohtaja Mari Koli. Kolme parasta käsikirjoitusta tai kirjaideaa palkitaan rahapalkinnolla. Kustantaja varaa option julkaista kaikki palkitut teokset. Voittajat julkistetaan lokakuussa 2015.

– Tavoitteena on löytää ja tukea kunnianhimoisia kirjoittajia, jotka haluavat kirjoittaa vahvaa ja monitasoista asiaproosaa. Uskon, että suomalaiset lukijat ovat kiinnostuneita vetävästi kirjoitetuista tositarinoista. Mikä parasta, tutkimusten mukaan ne kiinnostavat myös nuoria lukijoita ja toimivat hyvin digitaalisilla alustoilla, sanoo Elina Grundström.

– Toden ja todentuntuisuuden vetovoima on kasvanut, mikä näkyy esimerkiksi televisiossa, dokumenttielokuvien suosiossa ja elokuvailmaisussa. Toisaalta taitavasti tehdyt tarinat eivät ole katoamassa mihinkään. Kertova tietokirjallisuus on vahva, myyvä lajityyppi esimerkiksi angloamerikkalaisissa maissa ja Ruotsissa, ja sitä kaivataan Suomeen lisää, sanoo S&S:n Johanna Laitinen.

Kilpailun rahoittaa Schildts & Söderströms.

Tarkat kilpailuohjeet löytyvät osoitteesta sets.fi/tositarina.

Lisätiedot:

Elina Grundström, 050 5410 479, elina.grundstrom@kolumbus.fi

Johanna Laitinen, 040 5657 913, johanna.laitinen@sets.fi

By | 2015-03-17T10:56:10+02:00 maaliskuu 17th, 2015|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Kirjoituskilpailu: Schildts & Söderströms etsii tositarinaa

About the Author: