Runokohtauksille Turun kaupungin Vuoden monikulttuurisuusteko -tunnustus

//Runokohtauksille Turun kaupungin Vuoden monikulttuurisuusteko -tunnustus

Runokohtauksille Turun kaupungin Vuoden monikulttuurisuusteko -tunnustus

Turun kaupunki on nimennyt kaupunkilaisten tekemistä ehdotuksista vuoden 2015 monikulttuurisuusteoksi Runokohtauksia-hankkeen. 

Kahdeksan kieltä ja kaksikymmentä taiteilijaa

Monikulttuurisuusteoksi valitussa Runokohtauksia-työryhmässä turkulaiset runoilijat ovat kääntäneet eri kielillä kirjoittavien turkulaisten runoilijoiden tekstejä suomeksi osaamatta kuitenkaan käännettäviä kieliä. Työtapa on ensimmäinen laatuaan: käännöstyöryhmät ovat suomentaneet runot keskinäisissä tapaamisissa keskustellen ja kysellen. Joissakin työryhmissä mukana on ollut myös kulttuuritulkki. Runokohtauksia-antologian julkistus on kesällä 2015.

– Kaksikymmenpäisen ja kahdeksan kielen ryhmän yhteisissä tapaamisissa on keskusteltu runouden lisäksi paljosta muustakin. Yhdessä on myös syöty, valokuvattu, sovittu aikatauluja ja luettu valmistuneita käännöksiäkertoo hankkeen koordinaattori Marja Mäenpää.

Runoilijat ovat Galina Inkeroinen ja Andrei Karpin (venäjä), Chiman Karim ja Nzar Kwestani (kurdi), Hashim Matouq ja Sadik Al-Husseini (arabia), Ainhoa González Llano (espanja), Shahla Ezadi (persia), Diana Mistera (italia) ja Abdi Abshir Dhoore (somali). Suomentajina ovat toimineet runoilijat Esa Hirvonen, Juha Kulmala, Timo Harju, Terhi Hannula, Tommi Parkko ja Daniil Kozlov. Kulttuuritulkit ovat Marja Liisa Valtanen, Lora Karim, Ali Rabiee, Irinja Karpina ja Alas Ali.

– Runokohtauksia-hanke yhdistää eri kulttuureista tulleet runoilijat ainutlaatuisella ja kekseliäällä tavalla. Se on hieno valinta vuoden monikulttuurisuusteoksi, sanoo kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

Huomionosoitukset jaetaan uusien kansalaisten juhlassa 25.3.2015

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seppo Lehtinen jakaa huomionosoitukset keskiviikkona 25.3.2015 Turun VPK:n talolla vietettävässä uusien Suomen kansalaisten juhlassa.

Juhla on Turun seudun kuntien yhteinen onnittelutilaisuus reilulle 400:lle viime vuonna Suomen kansalaisuuden saaneelle Kaarinan, Liedon, Maskun, Mynämäen, Naantalin, Nousiaisten, Paimion, Raision, Ruskon ja Turun asukkaalle.

Kirjailija Nina Repo ja Turun kirjastopalvelujohtaja Aart De Heer käyttävät juhlassa puheenvuoron ja tilaisuudessa esiintyvät Norlan ”El Misionario” ja Turun seudun musiikkiopiston DJ Strings.

Lisätiedot: Valintaraadin puheenjohtaja Mikko Lohikoski, puh. 050 559 0238

By | 2015-03-24T10:02:13+02:00 maaliskuu 24th, 2015|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Runokohtauksille Turun kaupungin Vuoden monikulttuurisuusteko -tunnustus

About the Author: