Runous. Nyt. -viikko kutsuu lukemaan, kuuntelemaan ja kirjoittamaan runoutta

//Runous. Nyt. -viikko kutsuu lukemaan, kuuntelemaan ja kirjoittamaan runoutta

Runous. Nyt. -viikko kutsuu lukemaan, kuuntelemaan ja kirjoittamaan runoutta

Runous. Nyt. -viikkoa vietetään 16.-22.3. Viikon innoittajana on toiminut UNESCO:n Maailman runouden päivä, jota vietetään 21.3. Viikko järjestetään osana Kirjan vuotta. Mukana viikon järjestelyissä ovat Kirjan vuosi, Nuoren Voiman Liitto, Nihil Interit, Helsinki Poetry Connection, Teos ja WSOY.

Viikon mittaan luvassa on kirjallisuustapahtumia, Kirjan vuoden #minakinluen -haaste sosiaalisessa mediassa ja kiinnostavien ihmisten esittelyjä. Viikon tarkoituksena on herättää keskustelua runoudesta, mutta tuoda runot myös keskelle ihmisten arkipäivää. Viikkoa voi viettää niin kotona, koulussa kuin työpaikallakin.

Runous. Nyt. -viikon aikana nostetaan esille runouden uusia ilmiöitä, muun muassa suuren suosion saavuttanutta lavarunoutta. Kaikki eivät enää kirjoita julkaistakseen, sillä nyt myös runojen esittäminen on noussut omaksi taiteenlajikseen. Runous. Nyt. -viikolla nähdäänkin muun muassa lavarunouskilpailu Runopuulaakin Helsingin karsinta. Kovatasoinen kilpa käydään vuosittain, ja vuoden 2015 mestari valitaan 23.5. Kuopiossa.

Viikon aikana kouluja ja kirjastoja kannustetaan pitämään runoutta esillä. Kouluille kootaankin esimerkiksi paketti, jossa jaetaan vinkkejä oman runotapahtuman järjestämiseksi.

UNESCO:n alaista Maailman runouden päivää on vietetty vuodesta 1999 alkaen. Sen tarkoituksena on juhlistaa runoutta kulttuurin ja luovuuden lähteenä. UNESCO painottaa runouden päivän julistuksessaan, että päivän myötä halutaan tukea kielellistä monimuotoisuutta. Lisätietoja päivästä:
http://www.un.org/en/events/poetryday/

Lisätietoja:

Kirjan vuosi ry
Toiminnanjohtaja
Laura Karlsson
laura.karlsson@kirjanvuosi.fi
050 571 5511

Nuoren Voiman Liitto
tiedottaja
Anna Ulvinen
anna.ulvinen@nuorenvoimanliitto.fi
044 207 4651

www.kirjanvuosi.fi
www.nuorenvoimanliitto.fi
https://www.facebook.com/runousnyt

By | 2015-03-04T10:18:34+02:00 maaliskuu 4th, 2015|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Runous. Nyt. -viikko kutsuu lukemaan, kuuntelemaan ja kirjoittamaan runoutta

About the Author: