Kirjoittajakesälukio 8.-17.6.2015 – Vielä ehdit ilmoittautua mukaan!

//Kirjoittajakesälukio 8.-17.6.2015 – Vielä ehdit ilmoittautua mukaan!

Kirjoittajakesälukio 8.-17.6.2015 – Vielä ehdit ilmoittautua mukaan!

Oletko kiinnostunut kirjoittamisesta, tekstien tulkinnasta ja tarinoista? Haluatko harjoitella kirjoittamista ja tutustua kirjallisuuden eri lajeihin? Kirjoittajakesälukio tarjoaa sinulle mahdollisuuden kaikkeen tähän yhdessä muiden oppimishaluisten kirjoittajien kanssa.

Kirjoittajakesälukio järjestetään Turun keskustassa sijaitsevassa Kirjan talossa, jossa kirjallisuuden ja kirjoittamisen maailmaan sinut johdattelevat ammattitaitoiset opettajat. Kesälukiossa tutustut kirjoittamiseen prosessina, syvennyt kaunokirjallisuuden lajeihin, työskentelet kirjoittamistyöpajoissa ja luot omaa tyyliäsi.

Kohderyhmä: Yli 15-vuotiaat, lukiolaiset ja muut kirjoittamisesta kiinnostuneet

Opetus: Opiskelija suorittaa kesälukiossa äidinkielen kurssin (ÄI3) sekä luovan kirjoittamisen soveltavan kurssin. Kurssit ovat laajuudeltaan 38 tuntia.

Äidinkieli: Kirjallisuuden keinoja ja tulkintaa (ÄI3). Lukion pakollisella kurssilla opiskelija syventää käsitystään kaunokirjallisuudesta, kielen taiteellisesta tehtävästä ja sen kulttuurisesta merkityksestä. Opiskelija oppii ymmärtämään kielen kuvallisuutta, monitulkintaisuutta sekä syventää tietojaan kirjallisuuden lajeista ja niiden ominaispiirteistä. Opiskelija oppii myös perustelemaan teksteistä tekemiään tulkintoja. (HuK Hanna Tähtinen)

Luova kirjoittaminen: Soveltavalla kurssilla kehitetään omaa kaunokirjallista ilmaisua. Kurssilla saat etsiä omaa tyyliäsi, koittaa eri lajien kirjoittamista ja monipuolistaa kielenkäyttöäsi. (Runoilija, luovan kirjoittamisen opettaja Tommi Parkko ja kirjoittamiskurssien ohjaaja, HuK Eevastiina Kinnunen)

Muu ohjelma: Kirjan talo sijaitsee Turun keskustassa. Kurssin aikana iltaisin on varattu aikaa kirjoittamiselle, mutta luvassa on myös paljon kulttuuritoimintaa. Pääset muun muassa käymään teatterissa, osallistumaan paikalliseen kulttuuritapahtumaan, nauttimaan runoillasta ja halutessasi esittämään omia tekstejäsi kurssin päätösgaalassa.

Kesälukion rehtori: Runoilija, luovan kirjoittamisen opettaja Tommi Parkko

Järjestäjä: Kesälukioseura ja Kirjan talo

Tiedustelut kurssien siällöstä: Kesälukioseura, puh. 09 686 0770, toimisto@kesalukioseura.fi

Kesälukioon hakeminen: Täytä hakulomake 4.5. mennessä osoitteessa www.kesalukio.fi

Osallistumismaksu: 350 € majoituksella (sis. opetus, opetusmateriaalit, majoitus, aamiainen, lounas, päiväkahvi, iltaohjelma) Huom! 1 hh:n lisä 50 €.
200 € ilman majoitusta (sis. opetus, opetusmateriaalit, lounas ja päiväkahvi, iltaohjelma)
Huom! Majoitus tapahtuu hostellimajoituksessa yhden tai kahden hengen huoneissa Turun keskustassa. Päivällinen ja iltapala eivät kuulu hintaan vaan ovat omakustanteisia. Opiskelijat hankkivat oppikirjat itse.

By | 2015-04-28T17:32:17+02:00 huhtikuu 28th, 2015|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Kirjoittajakesälukio 8.-17.6.2015 – Vielä ehdit ilmoittautua mukaan!

About the Author: