Yhteiskunnallisesti vaikuttavaa kirjallisuutta! Kirjallisuusfestivaali Kirja irti! Brinkkalan pihalla Vanhalla Suurtorilla 23.5.2015

//Yhteiskunnallisesti vaikuttavaa kirjallisuutta! Kirjallisuusfestivaali Kirja irti! Brinkkalan pihalla Vanhalla Suurtorilla 23.5.2015

Yhteiskunnallisesti vaikuttavaa kirjallisuutta! Kirjallisuusfestivaali Kirja irti! Brinkkalan pihalla Vanhalla Suurtorilla 23.5.2015

Järjestyksessään viides pienfestivaali Kirja irti! kutsuu kaikki kirjoista, lukemisesta ja keskustelusta kiinnostuneet viettämään kiinnostavaa kirjallisuuspäivää Turun historialliseen keskustaan, Brinkkalan sisäpihalle.Päivän mittaan keskustellaan ainakin kaunokirjallisuuden tulevaisuudesta, kustantamisesta poliittisena tekona ja siitä, mikä pitää kirjan elinvoimaisena. Haastateltavina ovat Särjetty maa -kirjan toimittaja JK Ihalainen, aktivisti Eetu Virén ja suomentaja Anna Tuomikoski.

Luvassa on myös pieniä vallankumouksia: Jyri Jaakkolan postuumisti julkaistavan tekstikokoelman tutkiskelua, Otso Helasvuon Bassovallankumous sekä Nihil Interitin jännittävä runobattle-manifesti. Suomalaisen nykyrunon yhteiskunnallista vaikuttavuutta ruoditaan Torasäkeet -antologian runoilijoiden voimin, ja tulevaisuuden kirjoittajalupauksia esittelee Kammio ry. Luvassa on myös virolaista runolaulua Pauliina Perkkiön ohjaamana, dokumentti-screening sekä videorunoja. Prometheus ry:n johdolla vanhoista kirjoista luodaan uutta runoutta.Päivä huipentuu Kirjakahvilan iltaklubille, jossa kuullaan runoja ja musiikkia. Lavalla kulttuurilehti Astran järjestämä Poetry Slam sekä Barry Andrewsin Disko.

Siivouspäivän kunniaksi Brinkkalan pihalla on kulttuurikirppis. Tervetuloa myymään ja ostamaan kirjoja, levyjä ja elokuvia! Maksuttomia myyntipaikkoja jaetaan myyjille saapumisjärjestyksessä.

Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Ohjelma: www.kirjakahvila.org/kirjairti
Päivätapahtuman ajankohta klo 12–17 ja iltaklubi klo 19-02.

Lisätietoja:
Saana Rusi
info@kirjakahvila.org
044 087 0125
http://www.kirjakahvila.org/kirjairti

By | 2015-05-18T12:15:44+02:00 toukokuu 18th, 2015|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Yhteiskunnallisesti vaikuttavaa kirjallisuutta! Kirjallisuusfestivaali Kirja irti! Brinkkalan pihalla Vanhalla Suurtorilla 23.5.2015

About the Author: