Viidestoista Booktori pitää hauskaa!

//Viidestoista Booktori pitää hauskaa!

Viidestoista Booktori pitää hauskaa!

Booktori, lukemisen ystävien kesäinen kohtaaminen Turun Puutorilla, järjestetään tänä vuonna jo 15. kerran. Tapahtuma on tällä kertaa kolmipäiväinen, Puutori kuhisee kirjakauppaa 9.-11. heinäkuuta. Vaikka Booktorilla on aina ollut hauskaa, on huumori ihme kyllä valittu vuoden teemaksi virallisesti ja torellisesti vasta nyt.

Huumori näkyy Booktorin myyntikojuilla, joille nähdään humorististen kaunokirjallisten teosten lisäksi runsas valikoima pienpainatteita ja pilalehtiä ajalta paljon ennen Charlie Hebdota.

Kolmipäiväisen kirjakarnevaalin ohjelmallinen osio ajoittuu lauantaille 10. heinäkuuta. The WaterLooksi muuntautuneen Puutorin Vessan terassille nousevalla ohjelmalavalla nähdään muun muassa riemukkaan Linnan juhlat -kirjansa esittelevä Roope Lipasti ja Turun lisäksi Teneriffalle uusimman Vares-romaaninsa sijoittanut tragikoomikko Reijo Mäki. Kirjailijoita haastattelee Booktorilla alusta alkaen kulttuurikuntoillut Markku Heikkilä. Heikkilä heittäytyy myös köyhän miehen Palsanmäeksi, kun  illansuussa pidetään jo perinteinen hulvaton huutokauppa.

Turkuseuran murrejaosto tuo lavalle murrepakinoita ja Puutorin tuntumassa toimiva teatteri Maneeri iloittelee näyttämötaiteen eri tyylilajeilla. Turun rakennushistorian asiantuntija Rauno Lahtinen kertoo Booktori-kansalle valikoituja otteita Puutorin historiasta, johon kuuluu sekä kunnian päiviä että unohduksen alhoa. Puutorin ympäristö tunnettiin aikanaan pimeän viinan myynnistäkin, tähän teemaan sopii  Ari Turusen uutuuskirja Humalan historia. Pääministerin morsian -kirjan kustantajana pienen kohun herättänyt Kari Ojala nähdään Booktorilla myös. Ojalalta  ilmestyy nyt esikoisromaani Vanhan liiton mies.

Booktori- tapahtuman järjestävät yhteistoimin vanhoihin kirjoihin erikoistuneet yritykset Kekseliäs Kettu ja Antikvariaatti Nykyaika sekä iltaohjelman musiikillisen panoksen The WaterLoo.
Tapahtuman talkoopuuhamiehenä hyörii jo 15. kerran Niko Selinheimo.

 

Lisätietoja:

Niko Selinheimo, 044 264 11 11, info@xn.fi
Juha Toivonen,   050 378 7778, juha@iloinen.com
Markku Heikkilä, 040 522 64 26, markku.heikkila@puutorinvessa.fi

 

By | 2015-07-06T11:50:02+02:00 heinäkuu 6th, 2015|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Viidestoista Booktori pitää hauskaa!

About the Author: