Osallistu Maailman laita -kirjoituskilpailuun!

//Osallistu Maailman laita -kirjoituskilpailuun!

Osallistu Maailman laita -kirjoituskilpailuun!

Maailman laita -kirjoituskilpailu

 

Kustantamo S&S eli suomenkielinen Schildts & Söderströms julistaa proosakirjoituskilpailun Maailman laita.

Kilpailussa haetaan uutta kotimaista kaunokirjallisuutta, jolla on merkitystä maailmassa ja maailmalle.

Rajoja ylitetään ja rajat katoavat, kun samaan aikaan pystytetään uusia raja-aitoja. On aika katsoa eteenpäin ja ulospäin. Mikä on maailman laita nyt ja tulevaisuudessa? Kaiken ytimessä on tarina, jonka haluaa lukea – joka on pakko lukea.

Kilpailu on muodoltaan uudenlainen: siihen osallistutaan ensi vaiheessa vain lyhyeellä näytteellä ja sisältösuunnitelmalla.

Kilpailuehdotukset lähetetään anonyymisti, ja niiden on oltava perillä 1.4.2016.

Näistä teksteistä valitaan kuusi parasta, ja kirjoittajat saavat raadilta palautteen.Kilpailun voittaja tai voittajat julkistetaan helmikuussa 2017. Palkintosumma on yhteensä 10 000 euroa.

Kirjoituskilpailun raadin jäsenet ovat vuoden 2014 Finlandia-palkinnon voittaja, kirjailija Jussi Valtonen sekä Suomen Lontoon instituutin yhteiskuntaohjelman päällikkö Johanna Sumuvuori. Kustantamoa edustavat kustannuspäällikkö Mirjam Ilvas ja kustannustoimittaja Johanna Forss.

Kirjailija Jussi Valtonen viimeistelee neuropsykologian alaan kuuluvaa väitöskirjaansa Helsingin yliopistossa, mutta lähti mukaan kilpailuraatiin epäröimättä. ”On aina mahtavaa, jos saa lukijana löytää tuoreita, henkilökohtaisia näkökulmia elämään ja ihmisiin. Toivoisin erityisesti saavani tutustua uusiin kertojanääniin ja tulla imaistuksi universaaleihin tarinoihin, joihin lukija voisi samastua taustasta, kotimaasta ja kansallisuudesta riippumatta.”

Johanna Sumuvuori on valtiotieteiden maisteri, entinen kansanedustaja ja aktiivinen keskustelija. ”Luen jatkuvasti ja vaikka missä, joskus jopa kävellessäni. Olen lukijana laaja-alainen ja loputtoman utelias. Hienointa on, että paljon lukevankin on aina mahdollista yllättyä uusista näkökulmista ja tavoista kirjoittaa. Rakastan tiiliskiviä ja haastavia teoksia. Haluan, ettei kirja päästä lukijaa liian helpolla, saati aliarvioi häntä. Sivumäärä ei kuitenkaan ratkaise mitään, lyhyessäkin kirjassa voi olla painavia sanoja ja aivomyrskyyn johtavia lauseita.  On kunnia päästä tuomaroimaan kirjoituskilpailua. Toivon kirjoittajilta uskallusta kirjoittaa itselleen rehellisesti ja tinkimättömästi, silloin voi syntyä muitakin kiinnostavaa tekstiä. Juuri mitään ei kannata hävetä, kun kirjoittaa proosaa!”

Lisätietoja:

kustantamo.sets.fi/maailmanlaita

 

MIRJAM ILVAS
Kustannuspäällikkö | Publishing Manager
+358(0)45 6579 829
mirjam.ilvas@sets.fi

Kustantamo S&S
Bulevardi 7, 00120 Helsinki, Finland
kustantamo.sets.fi

By | 2015-12-02T19:57:12+02:00 joulukuu 2nd, 2015|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Osallistu Maailman laita -kirjoituskilpailuun!

About the Author: