Sana painoon -viikonloppukurssilla tutustutaan taiton ja typografian käytäntöön sekä historiaan

//Sana painoon -viikonloppukurssilla tutustutaan taiton ja typografian käytäntöön sekä historiaan

Sana painoon -viikonloppukurssilla tutustutaan taiton ja typografian käytäntöön sekä historiaan

Kurssilla perehdytään lyhyesti kirjantaiton ja fonttien historiaan, minkä jälkeen siirrytään käsittelemään modernin typografian konventioita ja käytäntöä, eri fonttien käyttötarkoituksia, sekä vapaan lähdekoodin taitto-ohjelmien käyttöä. Kurssin päätteeksi osallistujilla on valmiudet nähdä tekstin visuaalisen muodon ja sisällön suhde, sekä tietämys taitto-ohjelmien perusteista, painamisesta, tekijänoikeuskysymyksistä, kuten myös kyky soveltaa oppimaansa tietoa.

Opettajana Daniil Kozlov (Susinukke Kosola), venäläistaustainen anarkistilyyrikko ja punk-runoilija, joka tunnetaan energisistä lavaesiintymisistään. Hänen runojaan on julkaistu lehdissä ja hänen esityksiään on nähty niin hylättyjen talojen halkeilevilla betonilattioilla kuin kirjallisuusfestivaaleillakin. Hän on myös anarkistisen Kolera-kirjallisuuskollektiivin perustajajäsen. Kosolalta ilmestyi viime syksynä esikoisrunokokoelma .tik (2014).

Kurssin ajankohta 23.-24.1.2016 klo klo 11 – 16

Kurssin hinta on 120 euroa (Kirjan talon jäsenet/opiskelijat/työttömät/eläkeläiset 60 euroa).
Sitovat ilmoittautumiset kurssit.kirjantalo@gmail.com

By | 2016-01-04T09:13:11+02:00 tammikuu 4th, 2016|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Sana painoon -viikonloppukurssilla tutustutaan taiton ja typografian käytäntöön sekä historiaan

About the Author: