Murhamysteerejä, poetry slamia ja muuta kummaa – Kirjan talon ja sen yhteistyökumppaneiden monipuolinen ohjelma valtakunnallisella Lukuviikolla

//Murhamysteerejä, poetry slamia ja muuta kummaa – Kirjan talon ja sen yhteistyökumppaneiden monipuolinen ohjelma valtakunnallisella Lukuviikolla

Murhamysteerejä, poetry slamia ja muuta kummaa – Kirjan talon ja sen yhteistyökumppaneiden monipuolinen ohjelma valtakunnallisella Lukuviikolla

Vuoden 2016 Lukuviikkoa vietetään jälleen 18.–24.4.2016. Lukuviikko on Lukukeskuksen vuosittain järjestämä valtakunnallinen tapahtuma, jonka aikana mm. kirjastot ja koulut ympäri Suomen juhlivat lukemista mm. erilaisilla tempauksilla ja tapahtumilla, kirjailijavierailuilla ja pidennetyillä aukioloajoilla.

Myös Kirjan talo – Bokens hus ry osallistuu Lukuviikkoon erilaisten tapahtumien muodossa. Yhteistyössä Runosmäen lähikirjaston kanssa järjestetään tiistaina 19.4.2016 Murha Runosmäessä -tapahtuma. Murhamysteeri on tämän hetken suosituimpia elämyksellisiä ohjelmanumeroita, jonka tavoitteena on houkutella aikuiset arjen pyörteistä leikkimään ja samalla käyttämään Hercule Poirotin ylistämiä harmaita aivosoluja. Murhamysteeri ei ole kuolemanvakava tilaisuus vaan sen pyrkimys on olla hauska ja osallistava tapahtuma. Kirjasto kutsuu amatöörietsiviä yksin tai porukalla selvittämään mysteeriä, joka on ratkaistavissa erilaisten kirjastosta löytyvien vihjeiden avulla.

Lukuviikon torstaina nuorten kauhu, fantasia ja uuskumma esittäytyvät kirjailijoiden kera Turun pääkirjaston studiossa. Tilaisuus alkaa klo 13.00.

Kirjoista ja kirjoittamisesta nuorille kertovat Louhi-sarjaa jatkavan ja Turkuun sijoittuvan Tuonella kulkijat -kirjan kirjoittaja Mervi Heikkilä, steampunkkia nuorille Gigi ja Henry -trilogiassaan taittanut Magdalena Hai ja mm. runomittaisen Gabriel Hullo & Hirveä Hekla lasten kummitusseikkailun kirjoittanut Juha-Pekka Koskinen.

Tilaisuuden juontaa läänintaitelija ja lastenkirjailija Tittamari Marttinen. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Kirjan talo – Bokens hus ry, Turun kaupunginkirjasto ja Haamu Kustannus.

Samana päivän aikana kirjailija Mervi Heikkilä kertoo kirjastaan ”Tuonella kulkijat”. Tapahtumapaikkana on Aboa Vetus & Ars Nova -museo. Tilaisuus alkaa klo 16.00. Myös kirjailija Juha-Pekka Koskinen esiintyy päivän aikana toistamiseen. Hän kertoo kirjastaan Gabriel Hullo & hirveä Hekla Pienessä Kirjapuodissa klo 17.00 alkaen.

Lukuviikon ohjelma huipentuu Runopuulaakin eli Poetry Slamin SM-kisojen Turun seudun karsintaan, joka järjestetään torstaina 21.4 kello 19.00 alkaen Bar Vinossa (Humalistonkatu 8 A). Illan juontaa turkulaisen runokentän kulmakivi, Juha Kulmala. Kisaan voi ilmoittautua etukäteen tai paikan päällä klo 18.00 alkaen. Kilpailuun liittyvät lisätiedot ja ilmoittautumiset: Kirjan talo ja Petri Tähtinen (044 552 7737) tai kirjantalo@gmail.com. Nyt kaikki runosielut rohkeasti esiintymään!

Kirjan talo toivottaa kaikki turkulaiset tervetulleiksi tapahtumiin!    

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

By | 2018-02-23T20:28:56+02:00 huhtikuu 17th, 2016|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Murhamysteerejä, poetry slamia ja muuta kummaa – Kirjan talon ja sen yhteistyökumppaneiden monipuolinen ohjelma valtakunnallisella Lukuviikolla

About the Author: