Vielä ehdit hakea Kirjoittajakesälukioon 6.–15.6.2016

//Vielä ehdit hakea Kirjoittajakesälukioon 6.–15.6.2016

Vielä ehdit hakea Kirjoittajakesälukioon 6.–15.6.2016

Oletko kiinnostunut kirjoittamisesta, tekstien tulkinnasta ja tarinoista? Haluatko tarkastella ajankohtaista yhteiskunnallista keskustelua, syventyä nykykirjallisuuteen ja käsitellä tämänhetkisiä kielen, kulttuurin ja kirjallisuuden teemoja? Kirjoittajakesälukio tarjoaa sinulle mahdollisuuden kaikkeen tähän yhdessä muiden oppimishaluisten kirjoittajien kanssa.

Kirjoittajakesälukio järjestetään Turun keskustassa sijaitsevassa Kirjan talossa, jossa kirjallisuuden ja kirjoittamisen maailmaan sinut johdattelevat ammattitaitoiset opettajat. Kesälukiossa tutustut kirjoittamiseen prosessina, syvennät kriittistä ja kulttuurista lukutaitoasi sekä kehität kirjallista ilmaisuasi kohti lukion päättötason vaatimuksia. Kesälukiossa työskentelet kirjoittamistyöpajoissa ja luot omaa tyyliäsi. Kurssin aikana luvassa myös erilaisten lyriikoiden kirjoittamiseen liittyvää työpajatoimintaa!

Kohderyhmä: Yli 15-vuotiaat, lukiolaiset ja muut kirjoittamisesta kiinnostuneet

Opetus: Opiskelija suorittaa kesälukiossa äidinkielen syventävän kurssin Kirjoittaminen ja nykykulttuuri (ÄI9) sekä luovan kirjoittamisen soveltavan kurssin. Kurssit ovat laajuudeltaan 38 tuntia. Kysy kurssien hyväksilukemisesta etukäteen lukiosi aineenopettajalta tai rehtorilta.

Äidinkieli: Kirjoittaminen ja nykykulttuuri (ÄI9). Lukion syventävällä kurssilla opiskelija perehtyy kulttuuri- ja yhteiskunnalliseen keskusteluun, median ajankohtaisaiheisiin ja nykykirjallisuuteen. Kriittinen ja kulttuurinen lukutaito syvenee ja kirjallinen ilmaisu kypsyy kohti lukion päättötason vaatimuksia. (FM Hanna Tähtinen)

Luova kirjoittaminen: Soveltavalla kurssilla kehitetään omaa kaunokirjallista ilmaisua. Kurssilla saat etsiä omaa tyyliäsi, koittaa eri lajien kirjoittamista ja monipuolistaa kielenkäyttöäsi. (Luovan kirjoittamisen opettajat Eevastiina Kinnunen ja Tommi Parkko)

Muu ohjelma: Kirjan talo sijaitsee Turun keskustassa. Kurssin aikana iltaisin on varattu aikaa kirjoittamiselle, mutta luvassa on myös paljon kulttuuritoimintaa. Pääset muun muassa käymään teatterissa, osallistumaan paikalliseen kulttuuritapahtumaan, nauttimaan runoillasta ja halutessasi esittämään omia tekstejäsi kurssin päätösgaalassa. Kesälukiossa järjestetään myös lyriikoiden kirjoittamiseen liittyvä työpaja.

Kesälukion rehtori: Runoilija, luovan kirjoittamisen opettaja Tommi Parkko

Järjestäjä: Kesälukioseura ja Kirjan talo.

Tiedustelut ja kesälukioon hakeminen:
Kesälukioseura, puh. 09 686 0770, toimisto@kesalukioseura.fi. Täytä sähköinen hakulomake 9.5. mennessä.

Osallistumismaksu: 400 € majoituksella (sis. opetus, opetusmateriaalit, majoitus, aamiainen, lounas, päiväkahvi, iltaohjelma) Huom! 1 hh:n lisä 40 €.
250 € ilman majoitusta (sis. opetus, opetusmateriaalit, lounas ja päiväkahvi, iltaohjelma)
Huom! Majoitus tapahtuu hostellimajoituksessa yhden tai kahden hengen huoneissa Turun keskustassa. Päivällinen ja iltapala eivät kuulu hintaan vaan ovat omakustanteisia. Opiskelijat hankkivat oppikirjat itse.

By | 2018-02-23T20:28:56+02:00 toukokuu 3rd, 2016|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Vielä ehdit hakea Kirjoittajakesälukioon 6.–15.6.2016

About the Author: