Kevään 2017 kurssiohjelma

//Kevään 2017 kurssiohjelma

Kevään 2017 kurssiohjelma

Talvi taittuu kirjoittamalla!

Kirjoittajapiirit ja kirjallisuusterapeuttinen kasvuryhmä

Proosan kirjoittajapiiri jatkaa Kirjan talolla Eevastiina Kinnusen ja Mariam Magomedovin ohjauksessa. Kirjoittajapiirin tapaamisissa käydään läpi konkreettisia kirjoitusvinkkejä muun muassa dialogin, henkilöhahmojen ja tarinan rakentamiseen. Tunneilla ja kotona tehtävien kirjoitusharjoitusten tavoitteena on tarjota osallistujille työkaluja oman proosatekstin tuottamiseen. Osallistujat saavat myös henkilökohtaista palautetta tekemistään harjoituksista.

Piirin tapaamiset ovat maanantaisin 13.2. / 27.2. / 13.3. / 27.3. / 10.4. ja 24.4.2017 klo 17-18.30

Hinta: 150 €
Alennukset: Opiskelijat, työttömät, eläkeläiset -50%
Ilmoittautumiset: kurssit.kirjantalo@gmail.com


Runon kirjoittajapiirissä
yksittäisten runojen, kokoelmamuodon ja kirjoittamisenkin ongelmiin haetaan ratkaisuja yhdessä, palautteen, kokeilujen ja uusien näkökulmien avulla. Runon ilmaisukeinoja ja mahdollisuuksia käydään läpi osallistujien omien tekstien kautta, kunkin henkilökohtaiset tavoitteet huomioiden. Piirin ohjaajana toimii runoilija Juha Kulmala

Piirin tapaamiset ovat tiistaisin 7.2. / 21.2. / 7.3. / 21.3. / 4.4.  ja 18.4. klo 18-20

Hinta: 150 €
Alennukset: Opiskelijat, työttömät, eläkeläiset -50%
Ilmoittautumiset: kurssit.kirjantalo@gmail.com


Kirjallisuusterapeuttinen kasvuryhmä
Sanoissa avoin maailma, musteen mahdollisuuksia.

Kirjallisuusterapeuttinen kasvuryhmä on tutkimusmatka omiin tunteisiin ja elämäntilanteisiin. Ryhmässä käydään tekstien avulla läpi oman elämän kysymyksiä. Sanojen avulla voi pohtia omia kokemuksia, etsiä uusia voimavaroja ja löytää levähdyspaikkoja arjen kiireiden keskellä.

Ryhmässä kirjoitetaan, luetaan, keskustellaan ja jaetaan kokemuksia. Sanat ovat välineitä matkalla omaan itseen. Tässä ryhmässä tekstejä ei arvostella eikä aiempaa kokemusta kirjoittamisesta tarvita.

Kasvuryhmä kokoontuu joka toinen keskiviikko klo 17–19 helmikuun alusta alkaen. Ryhmään otetaan 6–8 ihmistä, ilmoittaudu mukaan! Ryhmää ohjaa Eevastiina Kinnunen

Kirjallisuusterapeuttinen kasvuryhmä keskiviikkoisin klo 17-19 1.2. / 15.2. / 1.3. / 15.3. / 29.3. / 12.4. / 26.4 ja 10.5.2017

Hinta 140 / 80 € (Alennettu hinta opiskelijat, työttömät, eläkeläiset)
Ilmoittautumiset ryhmän ohjaajalle, Eevastiina Kinnuselle: eevastiina.kinnunen@gmail.com

 

Viikonloppukurssit

Tarinameditaatio sanataidekurssi

Luemme ja meditoimme eri kulttuurien tarinameditaatioita ja reagoimme meditaatioihin kirjoittamalla – tai jollain omalla valinnaisella taidetavalla ohjattujen harjoitusten opastamana.

Tarinameditaatio-viikonloppu sopii rentouttavaksi lomaksi, tai/ja tavaksi etsiä uusia assosiaatioita ja välineitä esim. taide- tai tutkimustyötä tekevälle. Ihmistä tutkivina, harjoitukset antavat tietysti myös sisältöä, mielekkyyttä ja rentoutta kaikkiin kohtaamistilanteisiin.

Ohjaaja: Hanna Dufva, sanataiteilija ja teatteri-ilmaisunohjaaja, jolla on yli 20-vuoden kokemus joogasta ja meditaatiosta.

Ajankohta: 21.1.-22.1.2017 klo 11–16
Hinta: 120€
Alennukset: Opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset -50%
Jäsenet: -50%


Novellikurssi

Kuinka kirjoitetaan novelli? Miten valmis novelli eroaa lyhyestä tarinasta? Mitä keinoja kirjoittajalla on parantaa tekstejään?
Novellissa jokainen yksityiskohta on tärkeä. Kaikkea ei kuitenkaan voi kirjoittaessa ymmärtää kerralla, vaan kirjoittaminen tapahtuu kerros kerrokselta. Luovuus ei kirjoittamisen aikana kuitenkaan missään kohtaa häviä, se löytää vain uusia muotoja. Erityisesti kurssilla keskitytään siihen vaiheeseen, kun teksti on ensimmäistä kertaa ”oikean mittainen” ja sen työstäminen paremmaksi alkaa.

Kurssilla paneudutaan kirjoittajan keinoihin tunnistaa oman tekstinsä ominaisuuksia ja vahvuuksia. Tämän jälkeen etsitään keinoja vahvistaa ja kehittää tekstissä jo olevia ominaisuuksia ja viimeistellä novelli.

Ohjaaja: Kirjailija ja kirjoittamisen ohjaaja Jussi Seppänen
Ajankohta: 11.-12.2. ja 1.-2.4.2017 klo 11–16
Hinta: 240€
Alennukset: Opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset -50%
Jäsenet: -50%


Blogi-ikkuna auki

Kurssin tavoitteena on, että jokainen osallistuja aloittaa uuden blogin pitämisen, tai vetreyttää uuteen värikkääseen henkeen jo olemassaolevan blogisivustonsa.

Kurssilla käsitellään blogeihin liittyvää perusosaamista, teknisiä yksityiskohtia sekä kuvien että videoiden käyttöä. Näiden lisäksi tehdään erilaisia kirjoitusharjoituksia, joiden tärkeä tarkoitus on saada esiin itse kunkin persoonallista osaamista ja niitä asioita, joista on mukava kirjoittaa, ja jotka kiinnostavat myös blogin lukijoita.

Ohjaaja: Kirjailija, käsikirjoittaja, blogisti ja aforistikko Marko Laihinen

Ajankohta: 25.-26.2.2017 klo 11–16
Hinta: 120€
Alennukset: Opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset -50%
Jäsenet: -50%


Draamaa ja proosaa Jane Austenin kanssa

Mikä tekee hahmoista kiinnostavia? Mistä elementeistä koukuttava juoni rakentuu? Mitä nykykirjoittaja voi oppia Austenilta ja miten oppeja voi käyttää omassa tekstissä?

Kurssilla keskitymme erityisesti hahmojen luomiseen ja dramaturgiaan. Tutustumme siihen miten Jane Austenin tekstejä on dramatisoitu elokuviksi ja tv-sarjoiksi sekä teemme erilaisia käytännön harjoituksia. Tavoitteena on saada lisää työkaluja omaan kirjoittamiseen sekä viettää aikaa rennossa ilmapiirissä keskustellen. Kurssi sopii kaikentasoisille kirjoittajille, erityisesti proosasta tai käsikirjoittamisesta kiinnostuneille. Esimerkkinä käytetään etenkin Ylpeys ja ennakkoluulo –romaania, joten siihen kannattaa tutustua ennen kurssia!

Ohjaaja: Kirjailija, käsikirjoittaja, TaM Anu Kaaja

Ajankohta: 18.-19.3.2017 klo 11–16
Hinta: 120€
Alennukset: Opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset -50%
Jäsenet: -50%

 

Kirjoita kritiikki – taidekritiikin perusteet

Mitä tulee ottaa huomioon, kun kirjoitetaan teatterista tai kirjallisuudesta? Kurssi pyrkii tarjoamaan oppilaille työkaluja taidekritiikin kirjoittamiseen. Viikonlopun aikana kritiikkiä lähestytään monipuolisesti lajin historian, ominaisuuksien sekä käytännön kautta. Esimerkkien avulla tutkitaan, millainen kritiikki on hyvä.

Kurssin tarkoituksena ja päämääränä on kirjoittaa oma kritiikki. Lisäksi tarkastellaan miten kritiikki kulttuurijournalismin lajina pärjää median murroksessa. Mietitään kuinka perinteinen lehdessä julkaistava kritiikki eroaa blogitekstistä ja miten se näkyy verkossa.

Kurssi on tarkoitettu kritiikin kirjoittamisesta kiinnostuneille.

Ohjaaja: Kirjailija, kriitikko ja Kritiikin Uutisten päätoimittaja Marissa Mehr

Ajankohta: 8.-9.4.2017 klo 11–16
Hinta: 120€
Alennukset: Opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset -50%
Jäsenet: -50%

 

By | 2018-02-23T20:28:55+02:00 tammikuu 2nd, 2017|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Kevään 2017 kurssiohjelma

About the Author: