Syksyn 2017 viikonloppukurssit: runoa, musiikkia ja paljon muuta!

//Syksyn 2017 viikonloppukurssit: runoa, musiikkia ja paljon muuta!

Syksyn 2017 viikonloppukurssit: runoa, musiikkia ja paljon muuta!

Kirjan talon viikonloppukurssien ohjelma syksyksi 2017 on julkaistu. Tarjolla on jälleen monipuolinen valikoima kursseja kirjoittamisen ystäville. Ensi syksynä Kirjan talon viikonloppukursseilla sukelletaan mm. runon, spekulatiivisen fiktion ja musiikin maailmoihin.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

Laulavat näppäimet eli musiikki kirjoittajan apuna
23.-24.9.2017 klo 11-16

Jokaisella elokuvalla on soundtrack, miksei siis jokaisella romaanilla, novellilla tai runollakin. Musiikki voi toimia maailman rakentajana, tunnelman luojana, inspiraation lähteenä tai vaikka toiminnan mahdollistajana.

Kurssilla tehdään erilaisia kuuloaistiin ja musiikkiin liittyviä harjoituksia ja opitaan hyödyntämään musiikkia kirjoittamisessa erilaisin tekniikoin.

Ohjaajana Frida-Maria Pessi, kirjoittaja, kriitikko ja viestinnän ammattilainen.

Hinnat: 150 / 75 €

 

Blogi-ikkuna auki
14.-15.10.2017 klo 11-16

Oletko miettinyt oman blogin perustamista? Mitä hyötyä ja iloa osaisit antaa lukijoillesi?

Kurssi opastaa bloggaamisen perusteisiin, auttaa oman blogi-idean terävöittämisessä ja perehdyttää laadukkaan sisällön jatkuvaan tuottamiseen. Kurssilla tehdään kirjoitusharjoituksia ja tutustutaan omaan tyyliin uusista kulmista. Erilaisiin teknisiin ratkaisuihin ja veloituksettomiin mahdollisuuksiin tarjotaan startti-opastus.

Ohjaajana Marko Laihinen, runoilija, aforistikko ja blogisti.

Hinnat: 150 / 75 €

 

Tarinameditaatio

Sanojen takana on hiljaisuus, lauseiden välissä tilaa.

14.-15.10.2017 klo 11-16

Tarinameditaation viikonloppuna kirjoitetaan ja meditoidaan. Pysähdymme pisteisiin ja katsomme minne ajatus jatkaa lauseiden jälkeen. Tutkimme kirjoittamista osana meditaatiota ja meditaatiota luovan prosessin tukena ja luovien voimien vahvistajana.
Kirjoitustehtävissä kirjoitamme tarinoita, satuja. Päästämme paperille sankoin joukoin hirviöitä ja kuninkaallisia.

Ohjaajana Hanna Dufva, sanataiteilija, teatteri-ilmaisunohjaaja & joogaohjaaja erikoistumisalueina vinyasa, yin ja traumasensitiiviset ohjausmetodit

Hinnat: 150 / 75 €

 

Ensi askeleet outoon
21.-22.10.2017 klo 11-16

Apua, päähenkilöni on suippokorva! Usein ajatellaan, että fantasia on pelkkiä haltioita ja tieteiskirjallisuus pieniä, vihreitä miehiä. Spekulatiivisen fiktion genresateenvarjon alle kuitenkin mahtuu niin fantasia, scifi, uuskumma kuin kauhukin.

Kirjailija Magdalena Hain vetämällä kurssilla opetellaan kaikkea sitä, mitä spekulatiivinen fiktio on – ja mitä se voi olla. Kirjoitusharjoitusten kautta luodaan maailmoja ja hahmoja ja kokeillaan, miten kirjoittamiseen syntyy outoa, fantastista tunnelmaa.

Ohjaajana Magdaleena Hai, kirjailija ja kirjoittamisen ohjaaja.

Hinnat: 150 / 75 €

 

Vallan puhuttelevaa runoutta
4.-5.11.2017
 klo 11-16

Runokurssin teemana on valta ja puhuttelu. Kurssilla pohditaan runojen vallankäyttöä. Miten se ilmenee runon kielessä? Onko rakkausruno vallankäyttöä? Onko runo aina puhujan vallankäyttöä jotakuta toista kohtaan?

Kurssilla syvennytään puhutteluun ja puhujan läsnäoloon runoudessa. Oppimateriaalina on Tommi Parkon Intohimoa ja millimetripaperia (Avain 2016).

Ohjaajana Tommi Parkko runoilija, runousaktiivi ja kirjoittamisen ohjaaja.

Hinnat: 150 / 75 €

 

Draamaa ja proosaa Humisevan harjun hengessä
2.-3.12.2017 ja 20.-21.1.2018 klo 11-16

Kiellettyjä intohimoja! Synkkiä myrskyisiä öitä! Kurssilla analysoidaan esimerkkejä 1700- ja 1800-luvun vaihteessa vallinneen romantiikan ajan kirjallisuudesta sekä siihen pohjaavista elokuvista.

Etsimme vastauksia mm. kysymyksiin: miten käyttää kuluneita juonikuvioita mielenkiintoisella tavalla? Miten kirjoittaa suurista tunteista olematta korni? Käsittelyssä myös kauhuromantiikka sekä yliluonnolliset elementit.

Tarkoitus on tukea kunkin osallistujan omaa kirjoittamista ja löytää tapoja hyödyntää romantiikan ajan tekstien tehokeinoja muissakin tyylilajeissa.

Kurssi sopii kaikentasoisille kirjoittajille, erityisesti proosasta ja käsikirjoituksesta kiinnostuneille. Oppiminen tapahtuu luennon lisäksi myös erilaisten harjoitusten kautta sekä ryhmässä rennosti keskustellen. Kurssin aikana kirjoitetaan oma teksti: novelli, runo tai lyhyt käsikirjoitus.

Ohjaajana Anu Kaaja, kirjailija, käsikirjoittaja ja taiteen maisteri.

Kaksiosaisen kurssin hinta: 300 / 150 €

 

Sitovat ilmoittautumiset kaikille kursseille: kurssit.kirjantalo@gmail.com

Alennetut hinnat koskevat opiskelijoita, eläkeläisiä, työttömiä, varushenkilöitä sekä Kirjan talon jäseniä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan kirjoittamaan!

 

By | 2018-02-23T20:28:55+02:00 huhtikuu 26th, 2017|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Syksyn 2017 viikonloppukurssit: runoa, musiikkia ja paljon muuta!

About the Author: