Kevään kirjoittajapiirit 2021 julkaistu!

//Kevään kirjoittajapiirit 2021 julkaistu!

Kevään kirjoittajapiirit 2021 julkaistu!

Aloita uusi vuosi kirjoittaen! 

Kirjan talon kevään 2021 kurssitarjonta on poikkeuksellisen laaja. Nyt voit tutustua kirjoittajapiireihimme!

Kirjoittajapiirit kokoontuvat kevään aikana kuusi kertaa, kahden viikon välein. Olemme lisänneet etäkurssien määrää, jolloin yhä useampi voi osallistua, mistä päin maailmaa tahansa. Tuttujen kirjoittajapiirien lisäksi luvassa on myös kaksi uutuuspiiriä!

Kevään kirjoittajapiireihin voit tutustua alla. Kurssitarjonta täydentyy vielä tammikuun ajan esimerkiksi viikonloppukursseilla! Koko kurssitarjotin sekä ilmoittautuminen julkaistaan 25.1.2021. 

 

KIRJOITTAJAPIIRIT, kevät 2021

____________________________________

Proosan kirjoittajapiiri
ohjaaja Riikka Kujanen
Proosapiirin tapaamisissa käydään läpi kirjoitusvinkkejä muun muassa henkilöhahmojen ja tarinan rakentamiseen. Kurssilla tehtävien kirjoitusharjoitusten tavoitteena on tarjota osallistujille työkaluja oman proosatekstin tuottamiseen. Tapaamisten lisäksi myös kotona kirjoitetaan harjoituksia ja luetaan muiden piiriläisten kirjoittamia tekstejä. Osallistujat saavat myös ohjaajalta palautetta tekemistään harjoituksista.
Ohjaaja Riikka Kujanen on opiskellut Turun yliopistossa yleistä kirjallisuustiedettä ja luovaa kirjoittamista. Hän on toiminut mm. kirjallisuuslehti Lumoojan toisena päätoimittaja.
Kurssi järjestetään poikkeuksellisesti kokonaan etänä Zoom-palvelun avulla. Nyt vois osallistua suosittuun proosapiiriin mistä päin maailmaa tahansa.
Hinta 110 / 190 €
Etänä maanantaisin 15.2. / 1.3. / 15.3. / 29.3. / 12.4. / 26.4.  klo 18-20, etäyhteyksin Zoomissa
____________________________________
Runon kirjoittajapiiri
ohjaaja Daniil Kozlov
Runon kirjoittajapiirissä yksittäisten runojen, kokoelmamuodon ja kirjoittamisekin ongelmiin haetaan ratkaisuja yhdessä, palautteen, kokeilujen ja uusien näkökulmien avulla. Runon ilmaisukeinoja ja mahdollisuuksia käydään läpi osallistujien omien tekstien kautta, kunkin henkilökohtaiset tavoitteet huomioiden.
Hinta 110 / 190 €
keskiviikkoisin 10.3. / 24.3. / 7.4. / 21.4. / 5.5. / 19.5 klo 18-20, lähiopetuksena / etänä (pandemiatilanteen mukaan, ensisijaisesti lähiopetus Kirjan talolla Turussa)
____________________________________
Ideasta käsikirjoitukseksi -piiri
ohjaaja Hanna Rentola
Tällä kurssilla keskitymme osallistujien oman idean kehittelyyn
teokseksi. Ryhmä kokoontuu kevään aikana kuusi kertaa.Kaikki tapaamiskerrat järjestetään etänä Zoomin kautta, eli mukaan voi osallistua mistä päin maailmaa tahansa.

Kurssin tarkoitus on auttaa kirjallista teosta suunnittelevaa työstämään tekstiään kohti kokonaisuutta. Aihe voi olla vasta idean tasolla, tekstin osina tai ensimmäisenä raakaversiona. Kurssin opettaja perehtyy jokaisen osallistujan tekstiin ja ideaan syvällisesti, ja muokkaa etätapaamiskerroilla käsiteltäviä aiheita niiden mukaan. Kirjoittaja saa ohjeita ja ehdotuksia rakenteen, jännitteen, tyylilajin ja näkökulman muokkaamiseksi. Käsittelemme myös erilaisia tapoja lähestyä laajankin kokonaisuuden laadintaa. Ryhmän jäsenet ovat myös toistensa tekstien lukijoita ja tukijoita. Kurssi sopii parhaiten jo jonkin verran kirjoittaneille.Kirjoittajapiirin ohjaajana ja opettajana toimii kirjailija ja Lavarunoakatemian rehtori Hanna Rentola.
Hinta 210 / 130 €
Etänä tiistaisin 2.3. / 16.3. / 30.3. / 13.4./ 27.4. / 11.5 klo 18-20
____________________________________
Syanidia & teekutsuja -dekkaripiiri
ohjaaja Jasmine Westerlund
Tervetuloa kokeilemaan salapoliisitarinan kirjoittamista Kirjan talon dekkarikurssille! Kurssilla pilkotaan salapoliisikertomus palasiksi ja katsotaan, mitä se sisältää. Harjoituksissa lähestytään dekkaria eri näkökulmista niin juonen, miljöön kuin henkilöhahmojenkin kautta.
Kurssilla tehdään paljon pieniä harjoituksia ja annetaan ideoita kirjoittamiseen sekä keskustellaan teksteistä yhdessä. Kurssi sopii kaikille salapoliisikertomuksista kiinnostuneille. Voit osallistua, vaikka et olisi koskaan kirjoittanut dekkaria tai mitään muutakaan, tai vaikka pöytälaatikossa olisi pino valmiita käsikirjoituksia.
Kurssi toteutetaan kokonaisuudessaan etänä Zoom-palvelun kautta. Osallistua voit siis mistä tahansa!
Ohjaajana toimii Jasmine Westerlund. Westerlund on kirjallisuudentutkija, kirjailija ja pitkän linjan sanataideohjaaja – ja tietysti dekkarien ystävä. Jasmine on toiminut Turun Sanataideyhdistyksen puheenjohtajana 2015-2019 ja ohjannut Kirjan talolla mm. sanataideakatemiaa, dekkaripiiriä ja omaelämäkerrallista kirjoittamista.
Hinta 110 / 190 € 
Etänä torstaisin 11.3. / 25.3. / 12.4. / 22.4. / 6.5. / 20.5. klo 18-20, etäyhteyksin Zoomissa
____________________________________
Kurssien alennetut  hinnat Kirjan talon jäsenille, eläkeläisille, opiskelijoille, työttömille, varusmiehille.
ILMOITTAUTUMINEN KURSSEILLE AUKEAA 25.1.2021! 

 

By | 2021-01-19T11:51:05+02:00 tammikuu 18th, 2021|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Kevään kirjoittajapiirit 2021 julkaistu!

About the Author: