Lepohetki

/Lepohetki
Lepohetki 2018-10-25T20:11:21+02:00

Lepohetki

Lepohetki-viikonloppu sisältää ”joogaa jokaiselle keholle”- hathajoogaa (1h/päivä), yinjoogaa (1,5h/pvä) ja luovan kirjoittamisen harjoituksia. Tällä koosteella tavoitellaan keholle lepoa ja mielelle vaihtoehtoja ja valoisia reittejä, joilla taittaa talven kaamosta.
Kurssin joogahetkiin voi osallistua omasta lähtökohdastaan kaiken kehoisena. Harjoituksissa on mahdollisuus huomioida ja tutkia omia tarpeita ja rajoja kaikessa rauhassa, joten omaa sen hetkistä kapasiteettiaan ei tarvitse ryhmän eikä ohjaajan mieliksi alittaa eikä ylittää. Yinjoogaa harjoitetaan yleisesti lattiatasossa, mutta jos se ei sovi, myös tuoli-yin on mahdollista. Hathajoogaan voi osallistua tuolilla, lattiatasossa tai seisten. Kaikki harjoitukset on suunnattu tukemaan palautumisen mahdollisuuksia.
Luova kirjoittaminenkin voi olla tapa levätä elämän keskellä. Luovuus voi herättää aisteja, elämänhalua ja iloa esiin kiireen, väsymyksen tai muiden olosuhteiden takaa. Stressaantuneena harva on parhaimmillaan ja uupuneena mieli voi mennä putkeen, jossa vaihtoehtoina on nähdä valoa vain kahdesta päädystä. Luovuudella voi lisätä vaihtoehtojen määrää, laajentaa elämää ja parantaa ihmissuhteita, kykyä kuunnella ja kohdata. Kirjoittamisella voi myös lisätä omaan elämään niitä asioita, joita tarvitsee: hiljaisuutta, pehmeyttä, jämäkkyyttä, hupsuttelua, yllätyksiä, kysymyksiä, vastauksia, muutoksia, pysyvyyttä… Kokemus tai kokemattomuus kirjoittamisesta ei ole este, eikä luova kirjoittaminen vaadi kieliopillisia taitoja.
Mukaan kurssille: liikunta-, makuu- tai jooga-alusta, lämmintä vaatetta ja kirjoitusvälineet. Voit halutessasi ottaa myös viltin joogaharjoitusten loppurentoutuksiin.
Vapaaehtoisena ennakkotehtävänä: Mistä kirjallisesta hahmosta tai henkilöstä pidät? Onko joku, jonka kanssa haluaisit viettää aikaa?

Ohjaaja: Hanna Dufva, sanataiteilija ja teatteri-ilmaisunohjaaja ja sertifioitu joogaohjaaja erikoistumisalueina yin ja traumasensitiiviset ohjausmetodit
Ajankohta: 12.-13.1.2019 klo 11-16
Hinta: 150€
Alennukset: Opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset -50%
Jäsenet: -50%

Sitovat ilmoittautumiset oheisella lomakkeella tai osoitteeseen kurssit.kirjantalo@gmail.com

Vaikeusaste: Helppo
Vaikeusaste: Keskitaso
Vaikeusaste: Vaikea

Ilmoittaudu kurssille

  Nimi (pakollinen)

  Sähköposti (pakollinen)

  Puhelinnumero (pakollinen)

  Osoite (pakollinen)

  Postinumero (pakollinen)

  Paikkakunta (pakollinen)

  Oletko oikeutettu alennukseen? Jos olet, mainitse alennusperuste (pakollinen)

  Aiheeseen liittyvät muut kurssit