Hyvinvointia työpaikoille

/Hyvinvointia työpaikoille
Hyvinvointia työpaikoille 2018-02-23T20:28:53+02:00

Jalkoja lattialla

Irti työstä!
Irti työstä! On iloista improvisaatiota ja kuuntelevaa kirjoittamista, joka irrottaa työporukan arjesta!

Teatteri-ilmaisuun pohjautuvat harjoitukset liikuttavat kehoa, parantavat vuorovaikutustaitoja ja tuulettavat työyhteisön rooleja. Kaikille sopivat improharjoitukset kannustavat irrotteluun ja hullutteluun ja toimivat ryhmäytymisen välineenä. Sanataideharjoituksissa kirjoitetaan ja kuunnellaan sekä pohditaan työhyvinvointiin vaikuttavia asioita. Runoilu ja tarinointi herättelevät aisteja ja innostavat luovuuteen.

Tekijöinä sanataiteilija Helianne Kallio ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Suvi Kanniainen.

Naurettavaa taidetta
Tässä pirskahtelevassa työpajassa käsitellään arjen tiukkoja tilanteita naurun ja taiteen keinoin. Työpajassa luodaan yhdessä karikatyyrejä henkilöistä ja tilanteista, joita arjessa joudumme kohtaamaan. Yhdessä kirjoitetaan ja esitetään dialogeja sekä piiloudutaan rohkeasti naamioiden taa. Työpajassa nauretaan hellästi arjen hankalille tyypeille ja kiperille tilanteille.

Tekijöinä nukketeatteritaiteilija Tiina Puranen ja sanataiteilija Veera Vähämaa.

Oodi työkaveruudelle
Kaveruuden työpajassa vahvistetaan ryhmähenkeä taidelähtöisin menetelmin ja kohdataan kollegoita kauniisti. Arjen kiireessä olemme joskus väsyneitä, välinpitämättömiä, kireitäkin. Tässä työpajassa katsotaan kauniisti, kirjoitetaan toisesta ja valmistetaan hänelle lahjaksi nukke. Työpajasta jää muistoksi oma runo, oma nukke & onnellinen hymy (tätä viimeistä emme uskalla taata).

Tekijöinä nukketeatteritaiteilija Tiina Puranen ja sanataiteilija Veera Vähämaa.

Ihanat naamat
Tervetuloa rentoon ja ilottelevaan työpajaan. Teatteria ja sanataidetta yhdistelevät harjoitteet houkuttelevat riisumaan pois töissä rähjääntyneet päiväkasvot ja sovittamaan tilalle kekkaloivan kukkoiljan, ujostelevan kainovienon tai jäyhä-Jyrkin maskeja. Mokaaminen kunniaan! Tässä pajassa mokailu on sallittua, jopa erittäin toivottavaa. Tule hankkimaan uusi ilme – hölmöily, leikittely ja itselle sekä yhdessä nauraminen antaa voimaa kohdata uusia haasteita.

Tekijöinä teatteritaiteilija Heidi Fredriksson ja sanataiteilija Veera Kivijärvi.

Laita se äänettömälle
Hyvän olon työpajassa sukellellaan läsnäoloon ja kuuntelemiseen, rauhoitutaan keskittymisen lähteelle. Minkälaista hiljaisuutta työpaikalle kaivataan? Kenen vuoro on puhua, kenen vuoro kertoa? Entä heittäytyminen, löydämmekö yhteistä rytmiä äänen ja hiljaisuuden keskeltä? Pajan tarkoituksena on lähestyä rennosti kauneutta arjessa ja löytää rauhoittumisen paikkoja omasta hektisestä ympäristöstä. Kohdataan katseita kaaoksen keskellä.

Tekijöinä teatteritaiteilija Heidi Fredriksson ja sanataiteilija Veera Kivijärvi.

Tyky LARP
Ankean arjen ahdistaessa kannattaa siirtyä toiseen todellisuuteen! Lähtekää unohtumattomalle seikkailulle historialliseen kohteeseen. Matka vie esimerkiksi Turun linnaan tapaamaan Juhana Herttuan juonitteleva narri, Kuusiston linnan raunioille Piispa Henrikin noidantuomitsemiskäräjille tai Kuralan Kylämäkeen tapaamaan Pöljä-piikaa. Matkalla kohteeseen etsitään kadonneita aarteita, ratkotaan arvoituksia tai voitetaan yllättäviä draamallisia esteitä. Tekijät räätälöivät asiakkaan tarpeiden mukaisen aikamatkan historialliseen paikkaan. Seikkailu on mahdollista toteuttaa myös liikunnallisena retkenä haluttuun kohteeseen.

Tekijöinä teatteritaiteilija Heidi Fredriksson ja sanataiteilija Veera Kivijärvi.

Työpajojen kesto on 4×45 minuuttia tai asiakkaan toiveiden mukaan. (minimi 2×45 min)

    Yhteydenotot ja kysymykset tyky-toiminnasta

    Nimesi (pakollinen)

    Sähköpostisi

    Puhelinnumerosi

    Ole ystävällinen ja jätä sähköpostisi tai puhelinnumerosi, jotta voimme vastata.