Draamaryhmä Turussa 2012

//Draamaryhmä Turussa 2012

Draamaryhmä Turussa 2012

Vapaa kirjoittajakoulu
Draamaryhmä Turussa 2012

Kenelle?
Vapaa kirjoittajakoulu on tarkoitettu niille, jotka haluavat opiskella luovaa kirjoittamista täysin omien tavoitteidensa mukaan. Koulutus soveltuu myös niille, jotka eivät juuri ole hankkineet kokemusta kirjoittamisesta mutta haluavat kokeilla alaa omaksi ilokseen. Myös niille, jotka haluavat hankkia perustietoa ja taitoja myöhempää jatko-opiskelua varten. Vuoden mittaisen koulutuksen laajuus 20 op / ryhmä.

Koulutuksen sisältö ja tavoitteet
Monimuotokoulutus käy hyvin taiteelliseen ilmaisuun suuntautuville aikuisille iästä riippumatta. Osallistuja voi valita draama-, runo- tai proosaryhmän – tai osallistua useaan ryhmään.

Lähiopetuksessa käydään läpi esteettisiä, runousopillisia, lajiteoreettisia ja muita luovaan toimintaan liittyviä kysymyksiä ja tehdään pikaharjoituksia. Myös ennakkotehtäviä voidaan antaa oppitunneilla käsiteltäviksi. Osallistujien toiveet otetaan huomioon lähiopetusta ja etätehtäviä suunniteltaessa.

Lukuvuoden aikana voidaan myös tutustua monentyyppiseen alalla julkaistuun kirjallisuuteen lukupiiri- tai analyysi-iltojen kautta. Kurssilla ei suoriteta avoimen yliopiston arvosanoja.

Jos osallistuu yhteen opiskeluryhmään, lähiopetusta on n. 2 iltana / kk (à 4 oppituntia). On mahdollista hakea myös useampaan ryhmään (proosa tai runo) Lisäksi kurssiin sisältyy maksuton osallistuminen Oriveden Uuden Kirjan Päiviin 2012 (15 t).

Lähiopetusten rinnalla on etäopintojaksoja, joiden aikana tehdään kurssin aiheen mukaan esim. omaa draamatekstiä – tai muita kirjoitustehtäviä – tavoitteena oman teoksen ensimmäinen käsikirjoitusversio. (Yhden etäopintokirjeen laajuus 1 opintopiste *).

Kurssipaikka
Kirjan talo osoitteessa Linnankatu 24, Turku.

Draamaryhmä, opettajana kirjailija Jussi Wahlgren
Kokoontuu 1

– 2 kertaa kuukaudessa klo 18.00 – 21.15 neljä oppituntia kerrallaan. Oppitunnin pituus 45 min. Kokoontumisiltoja on yhteensä 14 kpl (56 t), keväällä 2012: 18.1., 1.2., 15.2., 29.2., 14.3., 28.3. ja 18.4; syksyllä 2012: 5.9., 26.9., 10.10., 31.10., 14.11., 28.11., ja 12.12.

Lisäksi oman tekstikokonaisuuden ensimmäisen version (pienoisdraama tai laajemman draaman alku) laatiminen etäopiskeluprojektina: 16 etäopintokirjettä syyskuusta toukokuuhun.

Koko vuoden kurssimaksu 295 euroa. Puolen vuoden maksu 155 euroa / kevät ja 170 euroa / syksy.
Maksu sisältää lähiopetuksen lisäksi 16 etäopintokirjeen kirjallisen arvioinnin.

Hinnat ovat pakettihintoja vähintään puolen vuoden kurssista. Yksittäisiin opetusiltoihin osallistuvalta laskutetaan 35 euroa / ilta (ilman etäopintokirjeitä). Oriveden Uuden Kirjan Päivien kurssiviikonlopun opetus on maksuton.

Jos osallistuja kurssin jälkeen haluaa arvioinnin kokonaisesta tekstikäsikirjoituksesta, siitä laskutetaan erikseen KVS:n arvostelupalvelun listahinnan mukaan.

Kurssille hakemisesta
Vapaamuotoisen hakemuksen liitteiksi hakijan vapaamuotoinen esittely omasta itsestään ja kokemuksestaan luovana kirjoittajana sekä näytetekstit (5 – 10 liuskaa opiskeltavaksi valitusta lajista).

Tiedustelut, puh. 0207 511 511 (kirjoittajakoulutus) tai fax 0207 511 512

Hakemukset lähetetään 2.1.2012 mennessä osoitteeseen:
Oriveden Opiston kirjoittajakoulutus, Koulutie 5, 35300 Orivesi TAI
sähköpostilla: orivedenopisto@kvs.fi

Nettiyhteys: www.orivedenopisto.fi

*) 1 op edellyttää opiskelijalta n. 25 tunnin työskentelyä. Esim. etäopintokirjeissä se sisältää paitsi annettujen tehtävien tekemisen ja kirjoittamisen, myös kurssia varten annetut lukutehtävät, koko edeltävän prosessin ideoinnista lähteiden ja aineiston hankintaan sekä materiaalin kaiken käsittelyn mukaan lukien muokkausvaiheet.

zp8497586rq
By | 2014-09-20T08:43:20+02:00 marraskuu 25th, 2011|Ajankohtaista|Kommentit pois päältä artikkelissa Draamaryhmä Turussa 2012

About the Author: